McGoozer moet je in de gaten houden

McGoozer moet je in de gaten houden

Recensie: Helene Ouwerkerk – Theater in Tekst

Hij is absoluut geen nieuwkomer in het popcircuit. Toch heeft McGoozer (artiestennaam van Paul McGee) nu pas zijn debuutalbum uitgebracht. Een album dat hij presenteert als support-act van Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) tijdens de tour ‘Tonight belongs to us’.

Dat McGoozer een ervaren artiest is, blijkt als hij het podium van Cultuurpodium De Boerderij betreedt. Getooid met hoed (zijn handelsmerk) en gitaar richt hij zich vriendelijk tot het publiek dat voor het eerst kennismaakt met McGoozer en zijn eigen muziek. En wat voor muziek. De nummers van zijn eerste CD Songs From The Mirror zijn stuk voor stuk heerlijke nummers. Pareltjes die zowel op CD als live een genot zijn om naar te luisteren. Het publiek in de Boerderij valt dan ook als een blok voor de innemende Schot. Tijdens zijn optreden valt McGoozer op door zijn fijne klankkleur. De nummers passen hem als een jas en worden door McGoozer die zichzelf op gitaar begeleidt op een mooie manier ten tonele gevoerd.

Zijn muzikaliteit is groot. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de versie van het A-Ha-nummer Take On Me dat McGoozer heeft gemaakt. Geen doorsnee cover maar een versie dat heel langzaam en loepzuiver door hem wordt gezongen.

McGoozer valt op door zijn enorme bereik. Hij gaat de hoogte in en iedere toon is loepzuiver. Een goed voorbeeld hiervan is het prachtige Stand Up. McGoozer laat in zijn optreden een grote variatie aan muziek zien. Zo is de titelsong Song From The Mirror een fijn en lekker in het gehoor liggend nummer met hitpotentie. Lullaby is weer een prachtig gevoelig nummer dat je draait als je samen met je lief bij kaarslicht naar muziek luistert. Maar ook in een grote theaterzaal laat McGoozer het nummer staan als een huis.

“Live optreden is het mooiste wat er is”, zegt McGoozer. “Ik was onderdeel van Mike & the Meccanics en heb heel veel van de wereld gezien. De reacties van het publiek is het mooiste wat je als artiest kan krijgen. Als ik de mensen een glimlach op het gezicht kan geven dan ben ik als artiest geslaagd.” Na jaren als studiomuzikant te hebben gewerkt, is het nu tijd om de echte McGoozer te laten zien aan het publiek. “Ik heb geluk gehad dat ik mijn hele leven in de muziek heb gewerkt en mijn rekeningen heb kunnen betalen. Nu wil ik dat graag met mijn eigen muziek. De nummers van Songs From The Mirror heb ik zelf geschreven en vertellen mijn verhaal. Het is mooi dat sommige nummers teruggaan naar een bepaalde periode in mijn leven. Ik wil mijn verhaal heel graag met het publiek delen”, aldus McGoozer.

McGoozer tourt nu nog met Tony Hadley door Europa maar is zeker een artiest om in de gaten te houden.

www.mcgoozer.com

www.sixdegreesagency.nl

FOTO: ©Eus Dreissen

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.