Maxtak Kwispelsteertje 5+ ; Ben jij blij met je naam?

Maxtak Kwispelsteertje 5+ ; Ben jij blij met je naam?

Waarom bepalen je ouders je naam en waarom mag je die niet op latere leeftijd zelf verzinnen? Want zeg nou zelf, soms kan je naam best wel raar zijn: je zal maar Anna Nas of Belle Blaas heten. Remco Sietsema en Merel Baldé spelen een spetterende namenshow, met een spannende namenquiz, dit alles verweven in een heel leuk verzonnen verhaal, over een molenaar en zijn dochter. De dochter wordt onder valse voorwendselen aan de koning gegeven, zij zou namelijk met een weeftouw stro kunnen veranderen in goud. Maar wat nu? … dit kan ze helemaal niet. Gelukkig krijgt ze hulp van – ja,  van wie eigenlijk – ze weet niet eens hoe hij heet. Maar ach hij helpt haar, wel in ruil voor haar eerste kindje, maar alleen als ze de naam kan raden hoeft ze niet haar kindje te geven. Een leuke eigentijdse versie van het sprookje Repelsteeltje. 

Kwispelsteertje is een muzikale familievoorstelling over namen. Raad elkaars naam, of ruil van naam, kan ons het schelen. Met een hele leuke swingende namenmedley, van Roxanne tot Valerie en van Billie Jean tot Berend Botje.

De kinderen in de tent moeten actief meedoen, als ze namen met een R of Q moeten verzinnen, maar ook de ouders mogen gezellig meedoen. Merel en Remco weten hoe ze de aandacht van de kinderen moeten vasthouden en hebben hier duidelijk veel plezier in. Bijna alle kinderen hebben goed door wat er gebeurt en wat er van hen verwacht wordt, sommige dansen dan ook gezellig en zingen luidkeels mee.

Ook al was het ontzettend warm in de tent, Marel en Remco wisten de sfeer er goed in te houden, alle kinderen gingen met een heel blij gevoel de tent uit.

Wil je weten waar en wanneer ze nog spelen, kijk dan op: http://maxtak.nl/

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.