Maurice Hermans brengt persoonlijke hommage aan zijn vader met muzikale theatershow Zo’n Toon

Maurice Hermans brengt persoonlijke hommage aan zijn vader met muzikale theatershow Zo’n Toon

Dit seizoen wordt er een hele bijzondere en persoonlijke hommage gebracht aan één van Nederlands grootste theaterpersoonlijkheden: Toon Hermans. Speciaal voor zijn vader heeft dichter en zanger Maurice Hermans de muzikale voorstelling Zo’n Toon geschreven. Samen met zangeressen Ellen Evers en Esmée Dekker en een live-band onder leiding van Harrie Herfst jr. trakteert Maurice op een heerlijke avond vol liedjes, verhalen en anekdotes. Met Zo’n Toon geeft Maurice een blik achter de schermen van zijn vaders Onemanshows en bonte leven. Natuurlijk komen er vele hits voorbij, maar ook is er ruimte voor minder bekende of zelfs nooit eerder uitgebrachte pareltjes uit Toon’s rijke repertoire. Het belooft een mooie voorstelling te worden. “We maken er een geweldig groot feest van!”, aldus Maurice Hermans. Zo’n Toon gaat op 6 oktober in première in Toon’s geboorteplaats Sittard.
Maurice Hermans was van 1971 tot 1991 de manager van Toon, en maakte de groei van zijn vader van zeer dichtbij mee. Met Zo’n Toon vertelt Maurice zijn verhaal van een liedjesman, die lief en leed in prachtige nummers kon verwoorden. Het ware verhaal achter de coulissen, met de bekende hits en nooit uitgebrachte juweeltjes. Zo mooi, maar ook zo onwerkelijk. Hij schreef zijn verdriet van zich af met prachtige teksten en soms kwam de clown in zijn schrijven ook weer naar boven. Het publiek mag zich voorbereiden op wat één van de mooiste avonden van het jaar kan worden.
Maurice raakte voor het eerst in aanraking met het theater toen hij zijn vader vergezelde op een korte tournee door Canada. Hier besloot hij in dit vak zijn geluk te vinden. Vanaf dat moment bleef hij Toon vergezellen in het theater. Maurice assisteerde zijn vader op alle fronten. Zo reed hij de vrachtauto, maakte licht- en geluid regieschema’s en nam het persoonlijk management van de shows op zich. In 1974 maakte hij zijn debuut bij Toon op het toneel met de beroemd geworden scène met de rode doos en de Noormannenhelm.
Vanaf 30 september 2015 is Maurice terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters met Zo’n Toon, een productie die geheel in het teken staat van Toon Hermans. Deze voorstelling is tot en met 31 januari 2016 te zien in het theater. Meer informatie is te vinden op www.wereldtheater.com.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.