Matilda De Musical exclusief naar oude Luxor Theater

Matilda De Musical exclusief naar oude Luxor Theater

Het Luxor Theater haalt exclusieve, internationale voorstelling naar Rotterdam. Vandaag kondigde directeur Marc van Kaam de komst van Matilda De Musical in Luxor aan. “We hebben grote plannen voor de stad. Daarom grijpen we de kans aan om deze bijzondere, veelzijdige musical exclusief naar het oude Luxor Theater te halen. Zo’n meervoudig internationaal bekroonde voorstelling brengt ook veel niet-Rotterdammers naar de stad.”


Ondanks dat Luxor de deuren afgelopen jaar lang gesloten heeft moeten houden i.v.m. de coronacrisis, kijkt het theater positief naar de toekomst. Daarom is producent MediaLane gevraagd om een internationale musical te produceren. Matilda De Musical, van de Royal Shakespeare Company naar het bekende boek van meesterverteller Roald Dahl, zal exclusief in het oude Luxor Theater te zien zijn.

Waarde voor de stad
Een grootschalige voorstelling waarmee Luxor meer bezoekers van buiten Rotterdam kan trekken. Maar niet alleen dat, want Luxor is ook voornemens om met partners in de stad een speciaal educatieprogramma rondom Matilda De Musical voor Rotterdam te ontwikkelen.

Matilda De Musical
Matilda De Musical vertelt het verhaal over een buitengewoon meisje dat, gewapend met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen. De musical heeft wereldwijd meer dan 99 internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder 24 Awards voor Beste Musical, en bereikt al tien jaar lang in Londen een publiek van alle leeftijden.

Matilda De Musical is door de Royal Shakespeare Company naar het toneel gebracht en speelde in 2010 voor het eerst twaalf weken lang voor een uitverkochte zaal in het Courtyard Theater in Stratford-upon-Avon. Daarna werd het overgebracht op 25 oktober 2011 naar het Londense West End, waar het lovende recensies ontving na de opening.

Matthew Warchus (God of Carnage) ontwikkelde en regisseerde Matilda De Musical, het script is van Dennis Kelly en de muziek en teksten zijn van Tim Minchin. Decor en kostuums zijn ontworpen door Rob Howell, choreografie door Peter Darling. Muzikale supervisie is in handen van Christopher Nightingale, lichtontwerp door Hugh Vanstone, geluidsontwerp door Simon Baker en de special effects en illusies door Paul Kieve.

Kijk voor meer informatie over Matilda De Musical op: www.matilda-demusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.