Masterclass: fascinerend van begin tot eind

Masterclass: fascinerend van begin tot eind

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay
In het DeLaMar theater was afgelopen donderdagavond 2 mei de première van ‘Masterclass’ van WE Theater.

“Masterclass” is een meeslepende en rijke theatervoorstelling die het leven van operalegende Maria Callas op indrukwekkende wijze belicht. Met de Nederlandse legende Pia Douwes in de hoofdrol, wordt het publiek meegenomen op een emotionele reis door de ups en downs van Callas’ carrière en persoonlijke leven.

De voorstelling biedt niet alleen een glimp van Callas’ genialiteit als zangeres, maar ook van haar menselijke kanten, inclusief haar onzekerheden, strijd met zelfbeeld en haar zoektocht naar vervulling buiten het podium. Het gebruik van muziek van Verdi, Puccini en Bellini voegt een extra laag van authenticiteit en emotie toe aan de ervaring, waardoor het publiek zich nog meer verbonden voelt met het verhaal.

Pia Douwes schittert in haar vertolking van Maria Callas, waarbij ze de complexiteit en diepte van het personage op meesterlijke wijze weet neer te zetten. Haar interactie met de leerlingen en de manier waarop ze de nuances van Callas’ persoonlijkheid weet over te brengen, is zowel boeiend als ontroerend.

Het feit dat het stuk meerdere prijzen heeft gewonnen en lovende recensies heeft ontvangen, getuigt van de artistieke kwaliteit ervan. De cast – met Pia Douwes als Maria Callas,  Michelle van de Ven als Sophie de Palma,  Amy Egbers als Sharon Graham, Mark Roy Luykx als Anthony Candolino,  Kees van Zantwijk als Manny Weinstock – weet je vanaf minuut één te pakken in het complexe leven van Maria Callas.

“Masterclass” is een voorstelling die zowel liefhebbers van opera als theater in het algemeen zal aanspreken. Het biedt een fascinerend inzicht in het leven van één van ’s werelds grootste zangeressen en laat zien dat zelfs de meest schijnbaar onaantastbare figuren hun eigen innerlijke demonen hebben. Met zijn prachtige mix van muziek, drama en humor is “Masterclass” een absolute aanrader voor iedereen die van meeslepend theater houdt.


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.