Mart Visser en Bastiaan Ragas kiezen voor sterke vrouwen

Mart Visser en Bastiaan Ragas kiezen voor sterke vrouwen


Kleding in voorstelling Zij is de baas! uit designers collectieTheaterproducent en acteur Bastiaan Ragas heeft voor zijn nieuwste theatervoorstelling Zij is de baas! gekozen voor de kleding van designer Mart Visser. Samen met Anne-Marie Jung en Lieneke le Roux speelt Bastiaan momenteel try-outs van de cabaret theatervoorstelling in de regie van Geert Lageveen. Zondag 25 oktober gaat de voorstelling in de stadsschouwburg in Haarlem in première waarna een tour door het hele land volgt.

Bastiaan Ragas: “Ik val op sterke vrouwen en werk graag met ze samen. Mart Visser laat zich bij zijn ontwerpen altijd inspireren door krachtige vrouwen. Veel succesvolle zakenvrouwen dragen zijn kleding. In Zij is de baas! staan die vrouwen centraal. Normaal gesproken kies ik als producent een kostuumontwerper, maar toen ik Mart ontmoette en zijn collectie zag, was dat niet meer nodig. Mart Visser versterkt met zijn kleding het beeld van de sexy, sterke vrouw dat ik voor de voorstelling nodig heb.”

Zij is de baas! – geen baan, wel een baas

Marjolein Beumer (o.a. Soof!) schreef het script van de  anderhalf uur durende cabaret theatervoorstelling. Bastiaan Ragas kwam met het idee ervoor naar aanleiding van een interview in een magazine. De dame vond haar man, sinds hij was ontslagen, niet zo heel aantrekkelijk meer. Bastiaan ging op zoek naar meer vraagstukken als ‘welke invloed heeft het succes van een vrouw op een liefdesrelatie‘ en ‘tot welke leeftijd blijft een vrouw aantrekkelijk’ en liet Marjolein Beumer naar aanleiding daarvan het script schrijven. Zij is de baas! gaat over Bas en zijn vrouw, die mega-ambitieus zijn en perfect op elkaar zijn ingespeeld. Als zij door het glazen plafond dreigt te breken, wordt hij ontslagen. Bas wordt verliefd op een ‘iets’ oudere vrouw.  Daarnaast is er nog een groter probleem, maar dat ontdekt hij pas later.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.