Marjolijn Touw en Mariska van Kolck spelen in musical Nonsens

Marjolijn Touw en Mariska van Kolck spelen in musical Nonsens

Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg spelen hoofdrollen in hilarische nonnenmusical

DOMMELGRAAF & CORNELISSEN ENTERTAINMENT BRENGT MUSICAL ‘NONSENS’ NAAR NEDERLANDSE THEATERS

Artistiek leider Hans Cornelissen: “Naast de komende premières van Heerlijk Duurt het Langst (zondag 1 februari) en Vive la France (zaterdag 14 februari) heeft Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment vandaag mooi nieuws te melden. In het theaterseizoen 2015-2016 brengen wij de internationale musicalhit Nonsens naar de Nederlandse theaters. Nonsens is een heerlijke avond puur en onbekommerd amusement voor een breed publiek, gebracht door een sterrencast van de vijf top comédiennes Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg, die allen ook nog eens fantastisch zingen en dansen. Paul van Ewijk en Barrie Stevens verzorgen de regie en choreografie. Nonsens is vanaf januari 2016 te zien, de première staat gepland op 24 januari 2016 in het oude Luxor Theater in Rotterdam”.

Het verhaal

NONSENS begint wanneer de Zusters ontdekken dat hun kok, zuster Julia, per ongeluk 52 zusters heeft vergiftigd. De 5 overgebleven nonnen hebben dringend behoefte aan geld voor alle begrafenissen. De nonnen besluiten dat de beste manier om het geld in te zamelen een benefietvoorstelling is. Ze huren de zaal van het plaatselijke parochiehuis, waar toevallig ook net een schoolproductie van “Grease” speelt, en brengen een avond met zang, dans, een heuse publieksquiz en vele komische verrassingen.

In NONSENS ontmoeten we Eerwaarde Moeder Regina, een voormalig circusartiest, haar rechterhand Zuster Maria Hubert, de bijdehandte en niet op haar mondje gevallen Zuster Robert Anne, Zuster Mary Leo, een nieuweling die eigenlijk ballerina wil worden, en de heerlijk maffe Zuster Mary Amnesia, die haar geheugen heeft verloren toen er een kruisbeeld op haar hoofd viel.

Met meer dan 5000 producties wereldwijd en vertaald in 21 talen is NONSENS uitgegroeid tot een internationaal theaterfenomeen.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Zondag 1 februari aanstaande gaat de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst in première en twee weken later (14 februari) het Franse chansonprogramma Vive la France. Afgelopen maanden maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 ook een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction en het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, te brengen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.