Marjolein Beumer schrijft nieuw theaterstuk Bastiaan Ragas

Ervaringen van vrouwen verwerkt in script

Marjolein Beumer (o.a. Soof) schrijft het script van Zij is de Baas, het nieuwe theaterstuk van acteur, schrijver en theaterproducent Bastiaan Ragas. Het idee voor de voorstelling is ontstaan na het lezen van een ingezonden brief van een Vrouw Magazine-lezeres over haar ontslagen man: “Ik raak steeds minder opgewonden van hem, ik val op sterke mannen maar hij wordt steeds zwakker.” De voorstelling gaat in oktober 2015 in  première en zal daarna een tour door het hele land maken. De rollen worden vertolkt door Bastiaan Ragas, Anne-Marie Jung en Lieneke le Roux. De regie is in handen van Geert Lageveen.

Bastiaan Ragas: “Bijzonder trots ben ik op de samenwerking met Marjolein Beumer. Haar schrijfstijl past helemaal bij de voorstellingen die we met mijn theaterproductiemaatschappij De Rode Boksbal maken. Uiteraard krijgt ook dit stuk het DNA van mijn bedrijf: anderhalf uur herkenbaar cabaret/comedy theater dat je raakt, maar waarin genoeg te lachen valt.”

Zij is de Baas
Is een ontslagen man minder aantrekkelijk’ ,‘Heeft een vrouw van 60+ nog een libido’, ‘Wie deelt er thuis de lakens uit, en wie in bed?’ en ‘Is de cougar de ultiem geëmancipeerde vrouw?’ Dat zijn enkele prikkelende thema’s die Marjolein Beumer in het script verwerkt.

Bastiaan, Anne-Marie en Lieneke zullen aanstaande zondag tijdens het Vrouw Vriendinnenweekend een brainstorm event houden met Vrouw-lezeressen over deze onderwerpen. “Weten wat er speelt onder vrouwen en hoe ze daar met elkaar over praten vind ik mateloos interessant” aldus Ragas. “Ik kan niet wachten op de gesprekken en reacties die we met elkaar zullen delen.”

De Rode Boksbal
Bastiaan Ragas is sinds 2010 eigenaar van theaterproductiemaatschappij De Rode Boksbal. Eerder produceerde hij Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt waarin hij ook zelf speelde (2011), Haantjes (2012), Maar Je Krijgt Er Wel Heel Veel Voor Terug (2013) waarin Bastiaan samen met Anne-Marie Jung te zien was. Momenteel staan Joke Bruijs en Gerard Cox met de voorstelling Alles Went Behalve Een Vent op de planken.

Voor meer informatie kijk op www.derodeboksbal.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.