Mariska van Kolck en Jordy van Loon trappen Senior Pride Amsterdam af

Vanaf januari brengt De Graaf & Cornelissen Entertainment het door Dick van den Heuvel geschreven ‘Haal het doek maar op, van Appelscha tot Zierikzee’ in de theaters. Maar al op 1 augustus geven Mariska van Kolck en Jordy van Loon een klein voorproefje van deze nieuwe musical vol Nederlandse hits. In het Amsterdamse Restaurant-Café in de Waag op de Nieuwmarkt zingen Mariska en Jordy, ter gelegenheid van de Senior Pride, voor het eerst publiekelijk enkele liedjes uit deze voorstelling voorbijkomen.

De Senior Pride hoort bij Pride Amsterdam, dat op 27 juli begint met een Pride Walk & Pride at the Park. De dagen daarna staat Amsterdam geheel in het teken van diverse feesten met op 3 augustus de botenparade om een dag later het evenement af te sluiten met een groot feest op de Dam. De Senior Pride is in het leven geroepen voor roze senioren die overal en altijd zichzelf willen zijn.

Haal het doek maar op is een musical over artiesten op schnabbeltour. Wanneer hitzangers Rolf (Tony Neef) en Lonneke (Mariska van Kolck) elkaar op een begrafenis van een geliefde collega ontmoeten, gaan ze terug in de tijd. Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Met klassiekers als Spiegelbeeld, Heel Even, Ritme van de Regen, Ik ben gelukkig zonder jou, Telkens Weer, Sammy, Sophietje, Geweldig, Brandend zand en vele andere onverwoestbare klassiekers. Tevens zijn er hoofdrollen voor Tony Neef, Dook van Dijck, Julia Berendse en Willemijn van Holt.

De première van Haal het doek maar, van Appelscha tot Zierikzee vindt plaats op 23 januari 2020 in het DeLaMar Theater Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.