MARIJN BROUWERS TERUG IN CONCERTGEBOUW

MARIJN BROUWERS TERUG IN CONCERTGEBOUW

Liesbeth List speciale gast in muzikaal eerbetoon Charles Aznavour

Op vrijdag 11 december 2015 is zanger en theatermaker Marijn Brouwers terug in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2014 oogstte hij veel lof met zijn theatrale ode aan Frans Halsema. Ditmaal eert Brouwers een van Frankrijks grootste zangers: Charles Aznavour. Speciale gast is Liesbeth List, de enige Nederlandse artiest die ooit een duet met Aznavour zong. Ze worden begeleid door Marc-Peter van Dijk (piano), Reyer Zwart (contrabas) en Teus Nobel (trompet/flugelhorn). De kaartverkoop start vandaag via de kassa van het Concertgebouw.

Dit concert maakt deel uit van de succesreprise van het programma Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour dat van september 2015 tot en met januari 2016 te zien is in de Nederlandse theaters. De wereldberoemde Aznavour schreef meer dan duizend liedjes: For me formidableHier encoreLa Mamma en She. Hij zong in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Maar niet in het Nederlands. Hierin vond Marijn zijn opdracht: hij maakte een selectie uit Aznavours’ rijke repertoire en verzamelde en vertaalde zijn prachtige liedjes. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Na de hommage aan Aznavour gaat Brouwers samen met Jenny Arean het theater in. Het tweetal brengt nummers uit de 55 jaar dat Arean op het podium staat, zoals Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijft Brouwers voor haar en hemzelf een aantal nieuwe nummers. De voorstelling gaat op 16 mei 2016 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en is tot en met december van dat jaar te zien.

www.marijnbrouwers.nl
www.concertgebouw.nl

Fotografie: Dennis Philippi en Leo Aussems

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.