Marijn Brouwers met Charles Aznavour-repertoire in première in Kleine Komedie

Marijn Brouwers met Charles Aznavour-repertoire in première in Kleine Komedie

Zanger geeft chanson nieuw geluid

Zanger en kleinkunstenaar Marijn Brouwers brengt vanaf 26 september aanstaande een ode aan Charles Aznavour in Bon Anniversaire. Dit theaterconcert gaat op 12 oktober in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en toert tot en met 23 december langs de Nederlandse theaters.

Aznavour schreef in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans en zong meer dan 1000 liedjes zoals For me formidable, Hier Encore, La Mamma en She. In Bon Anniversaire krijgt hij ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag van Brouwers zijn mooiste nummers cadeau, in het Nederlands. Brouwers nam zelf een groot deel van de vertalingen voor zijn rekening, maar zingt ook teksten van George Groot, Ernst van Altena en Ivo de Wijs. Ruut Weissman tekent voor de regie en de muzikale leiding is in handen van Marc-Peter van Dijk.

Bon Anniversaire is de opvolger van het succesvolle Beste meneer Halsema met liedjes van de Nederlandse chansonnier Frans Halsema. Brouwers werd hiervoor geprezen door pers én publiek. De Telegraaf noemde hem “een moderne chansonnier met een fris geluid” en volgens Trouw is Brouwers “een fantastische zanger die je mee neemt in het verhaal van het lied.”

“Toen ik jong was leken de liedjes waar ik het liefst naar luisterde toneelstukjes op muziek. Korte maar krachtige verhalen waar ik me aan vasthield en waar ik in kon verdwijnen. Naarmate ik ouder werd, leken ze minder te bestaan. Dat zegt iets over mij. Maar ook over het leven. Ik wil een zanger zijn. En een verhalenverteller. Hand in hand. Ik ben een chansonnier met een eigen manier en een eigen geluid. Ik zing bestaande en nieuwe verhalen: kort, krachtig en geef de mensen houvast en een plek om te schuilen. Hoop ik,” aldus Brouwers.

www.marijnbrouwers.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.