Marijn Brouwers brengt hommage Chet Baker in Nederlandse theaters

Marijn Brouwers brengt hommage Chet Baker in Nederlandse theaters

De Amerikaanse jazzlegende Chet Baker overleed in 1988 en in aanloop naar zijn 30ste sterfjaar kondigt Marijn Brouwers vandaag een hommage voorstelling aan voor het theaterseizoen 2017-2018. The Chet Baker Room gaat in première op 6 november in De Kleine Komedie in Amsterdam en vervolgens op tournee door het hele land. Marijn Brouwers (zang) wordt begeleid door topmuzikanten Anne Soldaat (gitaar), Reyer Zwart (contrabas) en Hermine Deurloo (mondharmonica). De regie is in handen van Ruut Weissman.
The Chet Baker Room wordt een theatervoorstelling over het leven, imago en repertoire van Chet Baker: de jazzlegende met een popster-status die klonk als een engel, eruit zag als filmster en een leven leidde als junk. Het verhaal wordt verteld door middel van frisse, eigentijdse Nederlandstalige versies van jazz-klassiekers uit Chet’s American Songbook. De hertalingen zijn van onder meer Robert Long en Marijn Brouwers zelf. Chet baker overleed in 1988 in Amsterdam na een val uit het raam van Hotel Prins Hendrik.
“Chet Baker stond bekend om de melancholieke toon in zijn zang en trompetspel. Zijn sterrenstatus, overmatig drugsgebruik en vroege dood creëerden de mythe van ‘de mooie jongen met wie het verkeerd afliep’. Zijn typische sound en zijn donkere leven vormen inspiratie voor de voorstelling waarin we, in aanloop naar zijn dertigste sterfjaar, zijn mooiste nummers – voor het eerst in het Nederlands – ten gehore brengen,” aldus Marijn Brouwers.
Marijn Brouwers maakte eerder de succesvolle hommages aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Zijn huidige programma waarvan hij samen met Jenny Arean momenteel de reprise speelt, werd lovend ontvangen door pers en publiek. In de media werd hij een “fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied” genoemd.
www.marijnbrouwers.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.