‘Marie-Antoinette’ brengt Broadway in West (End)-Vlaanderen

‘Marie-Antoinette’ brengt Broadway in West (End)-Vlaanderen

‘Marie-Antoinette’ is een uniek musicalspektakel van internationaal niveau, dat is zowat de algemene conclusie van het publiek na het meer dan geslaagde openingsweekend van deze werkelijk fenomenale productie. Het openluchtspektakel, dat op meeslepende wijze het fascinerende verhaal van de miskende, laatste koningin van Frankrijk vertelt, vindt plaats op en rond de slotgracht van het prachtige Kasteel van Wijnendale (Torhout), dat zelf ook mooi geïntegreerd werd in het oogverblindende decor.

De ruim 130 acteurs en figuranten op de scène, aangevoerd door een weergaloze Liesbeth Roose als ‘Marie-Antoinette’, spelen (soms letterlijk zelfs) met vuur en passie. Dit alles, in combinatie met de majestueuze kostuums, sublieme muziek en een weergaloos lichtspel , maken van ‘Marie-Antoinette’ een ongezien totaalspektakel.

We laten ook graag de beelden van het spektakel en de commentaren van de eerste bezoekers voor zich spreken:

⭐Verbluffende totaalbeleving ⭐ Fan van musical? Ga dan zeker kijken! ⭐ Uniek voor ons land ⭐ Een verrassende avond ⭐ Broadway in hartje Houtland ⭐ Echt niet te missen ⭐Marie-Antoinette schittert aan het Kasteel van Wijnendale ⭐Magie aan de voet van het Kasteel ⭐ Het was subliem, zowel jong als oud worden aangemoedigd dit te ervaren. Je zult er geen moment  spijt van hebben ⭐

Internationale interesse in unieke combinatie erfgoed – spektakels

Met ‘Marie-Antoinette’ streek er niet alleen een spektakel van internationaal niveau neer in Torhout, de productie brengt Broadway en de West End ook letterlijk naar West-Vlaanderen. Het unieke concept van het Belgische productiehuis Historalia om grote musicalspektakels te brengen op culturele erfgoedsites, wekt concrete aandacht vanuit het buitenland. Zo zullen deze en komende weken vooraanstaande delegaties uit de UK afzakken naar Torhout om te bekijken hoe een samenwerking met Historalia rond een bekende erfgoedsite in het Verenigd Koninkrijk in de toekomst gerealiseerd kan worden.  Wordt vervolgd….

c: Photography Seppe

Over Marie-Antoinette gaan vele, wilde verhalen rond, maar wie was ze echt?
Deze indrukwekkende productie, met weelderige kostuums, wondermooie muziek enin een verbluffend decor, geeft een verhelderend inzicht in het turbulente, korte leven van deze opmerkelijke dame.

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober 2023 in Torhout. Tickets & info: historalia.be/marie-antoinette 

Scenario & regie: Luc Stevens
Componist & liedtkesten: Sam Gevers
Scenografie: Marnik Baert
Assistent regie, resident director & staging: Floris Devooght
Choreografie & staging: Wendy Demeyere

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.