Marco Gerris wil met ISH nog minstens 15 jaar door

Marco Gerris wil met ISH nog minstens 15 jaar door

Vandaag is het vijftienjarig jubileum van het Amsterdamse dansgezelschap ISH. Deze mijlpaal werd vanmiddag gevierd met de onthulling van een nieuw logo onder het toeziend oog van performers en pers. ISH is één van de meest spraakmakende urban dansgroepen van Nederland.

 

Eind 1999 werd ISH opgericht door Marco Gerris, ook wel beter bekend als voormalig jurylid van het succesvolle televisie programma ‘So You Think You Can Dance’, en nu artistiek leider van ISH. Vanaf de eerste voorstelling in 2000 streeft ISH met succes naar multidisciplinaire dansvoorstellingen die een breed en divers publiek aanspreken. Zo hebben ze onder meer samengewerkt met Het Nationale Ballet en opgetreden op Broadway, Burning Man en TEDXAmsterdam.

Marco Gerris heeft in de afgelopen jaren met een aantal grote namen samengewerkt, zoals: Horace Cohen, Jiri Kylian, Mini & Maxi, Titus Muizelaar, Dadara, Pete Philly & Perquisite, Kristina de Chatel en Scanner. Er zijn al meer dan veertig producties verschenen van het Amsterdamse dansgezelschap, als het aan Marco Gerris en Vevi van der Vliet (algemeen directeur) ligt, willen ze nog minstens vijftien jaar zo door gaan.

‘Ik ben vooral trots dat ISH zo gegroeid is op artistiek niveau, dit kan alleen maar omdat ik omringd ben geweest door de juiste mensen.‘ aldus Marco.

De afgelopen vijftien jaar brengt ISH skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen.

Marco zal ook vanaf 31 augustus elke maandag te zien zijn op BNN met Geraldine Kemper en Jan Versteegh, in het nieuwe programma ‘The Freestyle Games’. In dit programma gaan ze op zoek naar Nederlands beste skateboard koning, free run held, inline-skater, breakdancer, BMX owner of freestyle voetballer. In het najaar van 2015, zijn van ISH de nieuwe voorstellingen FunkISH en Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast, te zien door heel Nederland.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.