Mammoet twee weken langer te zien in Drenthe

Mammoet twee weken langer te zien in Drenthe

Vandaag maakt Wolter Lommerde van Stichting Het Pauperparadijs bekend dat het openluchtspektakel Mammoet, dat gister op het Buinerveld in Drenthe in première ging, twee weken langer door zal spelen Er zullen tien extra voorstellingen gespeeld worden in september. Op dit moment zijn 20.000 kaarten van de 30.000 kaarten verkocht, en de kaartverkoop gaat zo goed, dat er reden is om extra voorstellingen te spelen.  Het publiek kan vanaf morgen ook reserveren voor september.
Over Mammoet
Een avond lang neemt spiritueel leider Urdward (Paul R. Kooij) het publiek mee op een mythische reis. Volgens zijn ‘Icka’-filosofie zijn wij teveel bezeten van onszelf. Met zijn vrouw Freya (Gusta Geleijnse), dochter Luna (Myrthe Burger) en hun volgelingen laat hij oeroude rituelen naspelen om ons daarvan te genezen. De verhalen van de Heilige Mammoetjacht, Het meisje van Yde en de Steen des Aanstoots laten iedereen zien en voelen wat de geheimen van het leven zijn, die wij in onze tijd zijn vergeten. Maar tijdens het naspelen van deze verhalen lopen de spanningen binnen het genootschap op. Freya vecht met de belastingdienst, Luna wil weg van haar wereldvreemde ouders, Urdward doet of er niets aan de hand is. Als alles uit de hand loopt verschijnt net op tijd de zondebok.
Mammoet is een voorstelling van theatermaker Tom de Ket, en vindt plaats op het Buinerveld in Drenthe. Deze plek is samen met Staatsbosbeheer uitgezocht. Tot en met 10 september kunnen er iedere avond 1000 mensen plaats nemen in een grootse arena. Zeven acteurs, drie muzikanten en groot ensemble van twintig mensen spelen tegen de achtergrond van de prachtige, historische natuur in Drenthe.
Mammoetindrenthe.nl
Speeldata:
Te zien tot en met 10 september 2019.
Artistiek team
Tom de Ket – script en regie
Arien de Vries – kostuumontwerp
Jochem Stavenuiter – choreografie
Michiel Voet – decorontwerp
Peter Zwart – geluidsontwerp
Hans Boven – lichtontwerp
Radek Fedyk – compositie
Suzanna Jansen/ Cecile Brommer – dramaturgie
Wolter Lommerde – producent
Cast: 
Paul.R.KooijGusta GeleijnseMyrthe BurgerJohanna HagenKrisjan SchellingerhoutTobias NieropDaphne Groot
Muzikanten: 
Niels VerbeekEmiel de JongJan Willem Troost
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.