MAMMA MIA! sprankelt als een zomers feestje

MAMMA MIA! sprankelt als een zomers feestje

Op een dinsdagavond in december verwacht je niet zo gauw een volle zaal, maar toch zit het flink vol deze 19e December in het NIeuwe Luxor in Rotterdam. Vanavond kijken wij naar de Rotterdamse première van MAMMA MIA! . Producent De Graaf en Cornelissen hebben er een frisse en vrolijke musical van gemaakt.

Er zit natuurlijk een verhaal in. Sophie Saenredam (gespeeld door Soraya Gerrits) gaat trouwen, maar ze wil graag door haar vader weggegeven worden op de grote dag. In dagboeken van haar moeder Donna (Brigitte Heitzer) vindt ze drie potententiele kandidaten en ze nodigt Sam, Phil en Harry uit op het griekse eiland waar zij en haar moeder wonen. Dit levert grappige, maar soms ook ongemakkelijke situaties op als moeder Donna door krijgt wie er op het eiland zijn. De cast weet het publiek geboeid te houden in hun dialogen, maar Brigitte Heitzer krijgt de hele zaal mee als Donna. We krijgen stukjes te zien van de oude Donna uit de jaren 70, met haar wilde haren.

De muziek van Abba mag dan enkele decennia oud zijn, het spreekt nog altijd een breed publiek aan. In de zaal zitten een opvallend groot aantal jonge bezoekers. De cast brengt deze avond de muziek met verve en het sprankelt van het podium. Als ik om me heen keek zitten jong en oud te genieten. Voeten wippen op en neer, meisjes zitten dansend in hun stoel.

Meestal is het luchtig en vrolijk, maar bij deze recensent ontstaat er toch een brok in de keel als Donna met Sam (René van Kooten) in gesprek is en je door krijgt dat er toch nog wat verdriet zit tussen hen. Het is een verhaal over liefde zoeken en vinden, maar ook van loslaten.

Het decor is een draaiend geheel met altijd de zon en de zee op de achtergrond. Dan is het weer de taverne van buiten of van binnen, dan zien we weer het strand. Het draaien van dit decor draagt ook bij aan een wervelend geheel.

MAMMA MIA! is een echte aanrader om te gaan kijken in deze grauwe en grijze maand december. Je waant je een avond in zonnige oorden en gaat gegarandeerd met een grote glimlach naar huis.

Gezien: MAMMA MIA!, 19 december 2023
Locatie: Nieuwe Luxor in Rotterdam
Nog te zien tot: 7 januari in het Nieuwe Luxor, daarna door het hele land. Kijk voor de agenda op https://www.degraafencornelissen.nl/agenda

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.