Making of SKY de musical morgen te zien op SBS6

Making of SKY de musical morgen te zien op SBS6

Zaterdag 23 april om 16.30 uur is de Making of SKY de musical te zien op SBS6. In de
Making of SKY de musical krijgt de kijker een unieke blik achter de schermen bij de nieuwe Nederlandse musical in 3D. Van exclusieve interviews met producenten Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato, scriptschrijver Sarah Miles en de Amerikaanse hiphopchoreografen Keone en Mariel Madrid tot de wervelende dansaudities en behind the scenes beelden. Daarnaast komt ook de grootse wereldpremière op 3 april jl. in het bijzijn van vele bekende Nederlanders als Nicolette van Dam, Wendy van Dijk, André van Duin, Jim Bakkum en Patty Brard aan bod. Kortom, een bijzonder kijkje achter de schermen met nooit eerder vertoonde beelden van de musical SKY.
Over SKY Na Soldaat van Oranje de musical en ANNE presenteert Robin de Levita SKY de musical , een compleet nieuwe theaterervaring, een musical in 3D.

SKY gaat over een tienermeisje dat een bijzonder moeilijke tijd doormaakt. Thuis voelt zij zich niet begrepen en op school wordt zij gepest. Ze kan nergens terecht en in een moment van pure wanhoop komt ze in aanraking met drugs… Ze raakt in een coma en begint een wonderlijke ontdekkingsreis door haar eigen droomwereld. Gevangen tussen droom en werkelijkheid leert ze haar leven in een ander perspectief te zien en moet ze vechten om haar kracht en zelfvertrouwen hervinden.
SKY is een musical voor iedereen. Iedereen kan zich verplaatsen in Sky, haar verhaal en de universele zoektocht naar jezelf. De aanstekelijke popmusical bevat hits en nieuwe nummers van John Ewbank en Marco Borsato. Het is een musical voor een breed publiek met humor, 3D-spektakel, meeslepende (pop)muziek en opzwepende choreografie onder leiding van het veelgeprezen Amerikaanse choreografenduo Keone en Mariel Madrid.
Naast hoofdrolspeelster Lisse Knaapen (Sky) is Roben Mitchell ( Baantjer LIVE – 2 ) te zien als Howie, de beste vriend van Sky. Musical Award-winnares Lone van Roosendaal ( Heerlijk duurt het langst ) en Matteo van der Grijn ( Soldaat van Oranje ) zijn te zien als Julia en Edward Nieuwman, de ouders van Sky. Daarnaast speelt Eva van der Gucht ( S1ngle ) Sky’s conrector Betty Stevens. Joël de Tombe ( Flikken Maastricht ), Daisy Duin ( Grease ) en Boy Ooteman ( Bureau Raampoort ) zijn te zien in grote bijrollen.
Productie & creatives De Levita en Ewbank werken al jaren samen aan de ontwikkeling van
SKY . De laatste vijf jaar ontwikkelden zij samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3D- projectietechniek voor het theater. Voor SKY is Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht om deze innovatie mogelijk te maken.

Het creatieve team bestaat uit Robin de Levita en Kees Abrahams (producent), John Ewbank (producent, muziek en liedteksten), Marco Borsato (producent), Piotr Sikora, Platige Image (producent), Sarah Miles (script), Bobby Boermans (regie), Keone en Mariel Madrid (choreografie), Rafal Sadowy, Platige Image (3D art direction), Agata Socha, Platige Image (video producer), Boris Kudlicka, Platige Image (decorontwerp), Luc Peumans (lichtontwerp), Rob Snoek (artdirection & props), Jeroen ten Brinke (geluidsontwerp), Yvonne Fraay en Margot Koudstaal (kostuumontwerp), Sylvie Takke en Esma Harrachi (ontwerp kap & grime), Laurens Spoor (vertaling & bewerking), Marc van Bree, Kemna Casting (casting), Floris Verbeij (arrangementen & muzikale supervisie), Gordon Groothedde (orkestraties), Nico de Vries (resident director), Jeroen Lopes Cardozo (gevechtschoreograaf), Carolien Overgaauw (uitvoerend producent) en Lykle Hemminga (technisch producent).
Kaarten zijn verkrijgbaar van € 25,00 tot € 79,00 (exclusief reserveringskosten). Kijk voor tickets op www.theateramsterdam.nl of bel 0900 – 0322 (€ 0,45 c/pm).

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.