Maike Boerdam speelt God in TITUS

Maike Boerdam speelt God in TITUS

Maike Boerdam – bekend van de hitmusical Soof – speelt de rol van God in het muziektheaterstuk TITUS dat op 31 mei in première gaat in de Bonifatiuskapel in Dokkum. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Daarmee is de cast van TITUS compleet.

DOKKUM – Maike Boerdam speelt momenteel de hoofdrol in de musical Soof die het afgelopen weekend nog te zien was in De Harmonie in Leeuwarden. Ook speelde ze in onder andere de musicals Annie en Miss Saigon. Boerdam is bekend met de Bonifatiuskapel want in Bonifatius de Musical mocht zij ook al één van de hoofdrollen spelen. ,,Ik weet dus hoe magisch de kapel is’’, zegt Maike Boerdam.

Joop Wittermans als duivel

Bijzonder aan de voorstelling van TITUS is dat het levensverhaal van Titus Brandsma wordt vertelt door de ogen van de duivel én God. Zij vormen de rode draad in dit muziektheaterstuk. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Maike vindt het een eer om met hem samen te werken. ,,Ik denk dat het een leuk duel gaat worden tussen God en de duivel’’, lacht Maike. Joop Wittermans gaf vorige week al dat hij rollen als deze ‘met een rafelig randje’ het mooist vindt om te spelen.

Titus dacht niet in hokjes

Producent Sjoek Nutma is erg blij dat hij deze twee ‘grote namen’ aan de cast kan toevoegen. ,,We hebben echt een hele mooie cast. Dat God gespeeld wordt door een vrouw past volgens Sjoek geheel in de stijl van Titus Brandsma. ,,Hij dacht niet in hokjes. Het beeld dat mensen vroeger van God hadden – van een man met een baard op een wolk – is compleet veranderd. Dat het verhaal door God en de duivel wordt verteld gebeurde in de middeleeuwen overigens veel vaker in passiespelen’’, weet de producent.

Een hele mooie cast

Eerder werd al bekend dat Theun Plantinga de rol van Titus op zich neemt in de gelijknamige voorstelling over het leven van pater Titus Brandsma. Alexandra Alphenaar speelt zijn ‘muze’ Teresa van Avila. De rol van dominee Johannes Kapteyn, met wie Titus Brandsma bevriend raakte in kamp Amersfoort, wordt gespeeld door Albert Secuur uit Groningen. Jan-Willem Hofma speelt de heit en Timna Haquebord de mem van Titus. Bruun Kuijt is de regisseur.

Kaarten voor TITUS zijn nog verkrijgbaar via de Jumbo en Evangelische Boektiek in Dokkum of via www.titus2019.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.