Maike Boerdam is Soof in het theater

Ervaren actrice krijgt musicalrol na indrukwekkende auditie, naast Matteo van der Grijn en Henriëtte Tol

Actrice Maike Boerdam (41) is na een zeer indrukwekkende auditie gekozen voor de rol van Soof, in de gelijknamige musical. De met een Musical Award onderscheiden actrice, die eerder hoofdrollen vertolkte in Nederland en in het buitenland (o.a. The Sound of Music, Elisabeth, Miss Saigon en Evita) is te zien naast Matteo van der Grijn. Hij neemt de rol van haar man op zich. Henriëtte Tol kruipt in de huid van de geëmancipeerde moeder. Soof de musical gaat 18 november 2018 in première, maar is dit najaar al te zien tijdens de unieke openbare testvoorstellingen (workshops) in Rotterdam en Breda.

Producent Ulrike Bürger-Bruijs (Cook a Dream): “We moesten al vroeg in het proces casten vanwege de testvoorstellingen die we straks gaan spelen. En het was niet eenvoudig om Soof te vinden. Naast dat het een zware rol is, waarbij je goed moet kunnen acteren, zingen en dansen, is de rol inmiddels ook iconisch. Veel actrices durfden niet eens te komen auditeren. Maike maakte echter zo’n indruk, misschien omdat ze in real life ook een echte ‘soof’ is, dat het hele creatieve team er geen seconde meer over na hoefde te denken: Maike is dé theaterSoof.”

Soof – Unieke eerste testvoorstellingen – naar Amerikaans voorbeeld
De eerste voorstellingen van Soof, de makers noemen het workshops, zijn te zien van 22 november tot 17 december in Rotterdam en Breda. Deze workshops zijn volwaardige voorstellingen die bedoeld zijn om de voorstelling te kunnen testen en tot in detail uit te kunnen werken. Luxor Theater Rotterdam en Chassé Theater Breda, zijn net als Parkstad Limburg Theaters, co-producenten van de voorstelling. In deze twee eerstgenoemde theaters kan het publiek al vanaf 25 euro de testvoorstellingen bijwonen. Na afloop zal het om zijn mening worden gevraagd. Op basis van onder andere deze publieksreacties passen de makers bijvoorbeeld het script en de muziek aan. Op Broadway en in Londen worden bijna alle nieuwe shows op deze manier ontwikkeld. Nederland kent deze workshop-traditie niet. De kaartverkoop voor de Soof-workshops in Rotterdam en Breda is geopend. (www.soofdemusical.nl)

Soof, de musical – met nieuw creatief team
Soof, de musical is, net als de eerste film waarop het script gebaseerd is, een ode aan de onvolmaaktheid van het leven. We zien Soof, een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk staat onder behoorlijke spanning. Het publiek beleeft haar dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor, van zeer dichtbij, doordat men letterlijk plaats neemt in haar keuken op het toneel.
De musical wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met drie theaters. De voorstelling wordt gemaakt door een geheel nieuw creatief team, dat later bekend wordt gemaakt. De film was van de hand van Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.