MAF Volwassenen studenten stralen in Ziel en Zaligheid

MAF Volwassenen studenten stralen in Ziel en Zaligheid

Het einde van het studiejaar is voor de MusicAllFactory het moment om af te sluiten met een eindvoorstelling. Dat doen ze dit jaar onder de titel Ziel en Zaligheid. Alle studenten spelen mee. De laatstejaars studenten nemen de hoofdrollen op zich. Aangevuld door studenten uit het derde jaar. Het ensemble wordt gevormd door studenten uit jaar 1 en 2. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door een 7-koppig live orkest.

Ziel 

De avond begon met de Voorstelling Ziel, een verhaal van een jonge vrouw die terugkijkt op een bewogen tijd. Als jonge gezelschapsdame van een rijke Amerikaanse vrouw komt ze in contact met de welgestelde weduwnaar Max. Al snel vraagt hij haar ten huwelijk en zij trekt bij hem in, in zijn huis in Cornwall, Engeland. De raadselachtige huishoudster, Mrs. Danvers, is bij ontvangst niet al te hartelijk. Daarnaast wordt ze achtervolgd door mysteries rondom de dood van de voormalige vrouw van Max. Met het sterke spel weten de studenten het publiek goed te raken maar ook de vocale kwaliteiten komen zeer zeker goed tot hun recht. De voorstelling was een genot om naar te kijken.

Zaligheid

Na de pauze volgde een geslaagde, Brabantse versie van de bekende nonnen musicalfilm. Een Amsterdamse nachtclubzangeres is getuige van een moord en duikt onder in een Brabants klooster: de plek waar dameskoor In Excelcis Deo repeteert voor een korenwedstrijd. Johanna, kosteres in de kerk, hoopt dat het koor zal winnen, maar heeft er heel weinig vertrouwen in. Winnen is voor de kerk van groot belang. De geldprijs die op het spel staat moet voorkomen dat de kerk zal worden verkocht. Johanna besluit daarom om de schuilende zangeres de leiding over het koor te laten nemen, met alle gevolgen van dien. De studenten speelden met de berg energie en enthousiasme die goed bij deze voorstelling past. Ze weten er een swingende show van te maken waarin ze optimaal gebruik maken van hun fantastische kwaliteiten op het gebied van zang en spel.

De MusicAllFactory voor volwassenen

De MusicAllFactory voor volwassenen (MAF-V) is al 28 jaar een begrip. Het is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. De opleiding bestaat uit 4 leerjaren. Elke week is er één dag les. De flinke hoeveelheid zelfstudie vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Inmiddels hebben al vele studenten van de MusicAllFactory het professionele musicalpodium betreden!

Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met je zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkel je je talenten tot een professioneel niveau. Je ontdekt jouw specifieke kwaliteiten en welke rollen daarbij passen. Daarnaast word je in een veilige omgeving uitgedaagd nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, ter verdieping en verbreding van je kleurenpalet. Gedurende deze opleiding ontwikkel je je stem en je lichaam tot een instrument waarop je kunt en mag durven vertrouwen. Mede doordat de docenten werkzaam zijn in het werkveld en/of de bij vakopleiding Fontys Muziektheater biedt de MusicAllFactory je een mogelijke toegang tot een voltijdopleiding of tot het werkveld. Eén of enkele jaren bij de MusicAllFactory vormen een uitstekende vooropleiding voor een voltijd musicalopleiding.

Werk je al als performer, maar wil je je door ontwikkelen in het musical vak? Dan ben je bij de MusicAllFactory zeker ook op je plek. Je kunt er auditie doen op verschillende niveaus en dus ook instromen in een hoger leerjaar en van daaruit je kwaliteiten aanscherpen.

Nieuwsgierig geworden naar de opleidingen van De MusicAllFactory. Kijk dan 0p https://www.factorium.nl/musicallfactory

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.