MAAS THEATER EN DANS GEEFT PRENTENBOEK OVER ROTTERDAM UIT: EEN KLEINE BRIEF AAN DE GROTE STAD

Maas theater en dans geeft bij de voorstelling Een kleine brief aan de grote stad een eigen prentenboek uit met dezelfde titel. Op zondag 1 mei, 12:15 uur, wordt het boek gelanceerd in Maaspodium Rotterdam, gevolgd door de voorstelling (12:30 uur) die normaal alleen op scholen gespeeld wordt. Het prentenboek is voor kleuters en hun ouders en laat in vogelvlucht de stad Rotterdam zien in al zijn gevarieerdheid en eigenheid. In het kader van Rotterdam viert de stad en in opdracht van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam maakte regisseur Sara Giampaolo de voorstelling voor Rotterdamse kleuterklassen. Giampaolo schreef de tekst van zowel de theatersolo als het boek. Anne Fé de Boer speelt niet alleen de solo maar maakte ook de illustraties voor het boek.

Voorstelling en boek

Een kleine brief aan de grote stad is een theatrale ontdekkingsreis door Rotterdam. Een postduif moet een brief bezorgen aan het hart van de stad, maar hij heeft geen idee waar dit is. Hij maakt een reis door de stad. Hij komt langs verschillende bekende Rotterdamse plekken: De Markthal, Blijdorp, de metro, de Maas, de Euromast en het park. Tijdens een filosofische tocht ontdekt de duif steeds meer over de stad en krijgt hij uiteindelijk een antwoord op zijn vraag.

De voorstelling wordt in 2016 en 2017 90 keer gespeeld in Rotterdamse kleuterklassen voor ruim 2.200 kleuters door actrice Anne Fé de Boer. Op 1 mei is er een eenmalige voorstelling voor vrij publiek in Maaspodium (12:30), aansluitend op de boeklancering (12:15).

Het boek wordt uitgereikt aan alle 2.200 kinderen die de voorstelling op school te zien krijgen. Het boek is vanaf 2 mei onder andere te koop in de Rotterdamse winkels Kleine Kapitein, Ver van hier, Boekhandel Snoek, Groos, Lost & Found, Boekhandel Amesz en Boekhandel Veenstra. Ook is het boek online te koop via maastd.nl/duif.

Credits

Regie / tekst voorstelling & boek: Sara Giampaolo

Spel / vormgeving voorstelling / illustraties boek: Anne Fé de Boer

Vormgeving boek: SYB-ontwerp

Coaching: Moniek Merkx, Dorien Folkers

Met dank aan: Danielle van den Berg, Bart Bleijerveld, Dorien Folkers, Bram Kainama, Sybren Kuiper, Moniek Merkx, Willemijn Tillmans, Kiki van der Waal.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Elise Mathilde Fonds, J.E. Jurriaanse Stichting en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR).

Meer info: maastd.nl/duif

FOTO: Sjoerd Kelderman

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.