MAAS MET RITE OF SPRING OP OEROL FESTIVAL IN DE BOSSEN VAN TERSCHELLING

MAAS MET RITE OF SPRING OP OEROL FESTIVAL IN DE BOSSEN VAN TERSCHELLING

Van 9 tot en met 17 juni 2017 speelt Maas theater en dans Rite of Spring, de Afrikaanse versie van theaterhit Voorjaarsoffer, op de Lu Plak in de bossen van Terschelling tijdens festival Oerol. Regisseur Moniek Merkx maakt deze Afrikaanse versie in Kaapstad waar de voorstelling van 18 tot en met 20 mei wordt gespeeld tijdens de wereldconferentie van Assitej. Voorjaarsoffer gaat over groepsdwang, hormonen en angst voor schoonheid. Merkx laat het publiek rondom het speelvlak zitten en brengt met acht actrices een verhaal vol oerkrachten. In 2015 ging Voorjaarsoffer in première in Rotterdam, maakte een tournee door Nederland en speelde in 2015 en 2016 op festivals in onder andere Linz, Zürich en Stuttgart.

Rite of Spring – Dicht op de huid theater
De aarde is nog in diepe winterslaap als acht jonge vrouwen samenkomen om de lente te vieren. Ze aanbidden de natuur met hun vruchtbaarheidsrituelen. Ze vechten, dansen en verleiden als in een stoere modeshow. Maar dan komen er geheimen en oerkrachten los. Er moet een offer plaatsvinden.

Rite of Spring is een modern coming of age-verhaal over groepsdwang, hormonen en angst voor schoonheid. De dreiging van natuurkrachten en het verlangen uit te breken maken van deze jonge vrouwen bekoorlijke monsters. Dicht op de huid theater, figuurlijk en letterlijk want het publiek zit rondom het speelvlak.

Rite of Spring is een remake van de succesvolle voorstelling Voorjaarsoffer, met vier Zuid-Afrikaanse en vier Nederlandse performers.

Makers
Concept/regie: Moniek Merkx
Performers: Marieke Dermul, Segametsi Gaobepe, Jouman Fattal, Kirsty Ndawo, Zinhle Nhle Nzama, Gale Rama, Lotte Rischen, Shelby Tanelle Strange
Muziek: Joop van Brakel
Choreografie: Klaus Jürgens i.s.m. Art Srisayam
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Met dank aan: Flatfoot Dance Company (Durban, Zuid-Afrika), Roel Twijnstra (Twist Projects)

Tour 2017
18-20 mei Artscape Theatre Centre, Kaapstad, Zuid-Afrika
19th ASSITEJ World Congress and International Theatre Festival for Children and Young People
09-17 juni Oerol festival, Lu Plak, Terschelling, Nederland

FOTO: Phile Deprez

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.