Maak kennis met de wereld van acteren, vormgeven en techniek

Maak kennis met de wereld van acteren, vormgeven en techniek

Op zaterdag 23 januari opent Hofplein Rotterdam haar deuren voor toekomstige MBO studenten die kennis willen maken met de wereld van acteren, vormgeven en techniek. Tijdens deze open dag staan studenten en docenten van de MBO Theaterschool klaar om geïnteresseerden voor te lichten over de verschillende opleidingen. Daarnaast zijn er open lessen, workshops en diverse presentaties. Naast acteertalent zoekt de MBO Theaterschool ook studenten die zich willen richten op Theatertechniek (Podium – evenementtechnicus, Podium & Rigging) en Theatervormgeving (Mediavormgever Art & Design).

Veel oud-studenten van de MBO Theaterschool werken momenteel in diverse functies in het werkveld. Zo werkt een aantal van hen als theatertechnicus bij diverse theater- en musicalproducties, maar ook de acteurs zijn veelvuldig te zien op televisie, toneel en in films. Zo heeft Faissel Asserti een vaste rol in de BNN-serie ‘Vechtershart’, speelde Kendrick Etmon een bijrol in de film ‘Geen koningen in ons bloed’ en was Naomi Webster te zien in de musical ‘Dreamgirls’ van Albert Verlinde Entertainment.

Voor alle opleidingen geldt een 100% stagegarantie bij bedrijven als Van Hoorne Entertainment en Bos Theaterproducties. Momenteel loopt Jelle de Boer, student Theatertechniek, stage bij de theatertournee ‘Het meisje met het rode haar’ en Davida Blom loopt stage bij ‘Advocaat van de Duivel’ met onder andere Victor Löw en Waldemar Torenstra.

De MBO Theaterschool is een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en het Albeda College en kent drie vakopleidingen die midden in de praktijk van het theaterbedrijf staan. Naast theorie, wordt ongeveer de helft van de opleidingstijd besteed aan praktische theaterprojecten. De MBO Theaterschool bestaat uit de opleidingen Artiest, Theatervormgever en Theatertechniek.

De jaarlijkse Open Dag vindt plaats op zaterdag 23 januari 2016 van 11.00 tot 16.00 uur aan de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam.

FOTO: Floris Heuer

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.