Maak kennis met de excentrieke, macabare Addams Family

Maak kennis met de excentrieke, macabare Addams Family

Tekst: Jessica Uijttewaal

In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam werd op donderdag 17 mei een excentrieke, macabere familie voorgesteld die vanaf eind dit jaar intrek zal nemen in de Nederlandse theaters: The Addams Family. Zij verruilen hun donkere villa tijdelijk voor het theater, waar wij als publiek kunnen zien hoe Gomez en Morticia Addams leven met hun dochter Wednesday en zoon Pugsley. Deze rollen zullen gespeeld worden door Johnny Kraaijkamp (Gomez), Pia Douwes (Morticia), Marjolein Teepen (Wednesday) en Martijn Vogel (Pugsley). De familie heeft wat aparte gewoontes, waar ze ons kennis mee zullen laten maken. Zo hebben ze ooit oom Fester opgegraven, die sinds die tijd weer springlevend is, in deze rol zien we Tony Neef. De familie zou niet compleet zijn zonder butler Lurch, gestalte gegeven door Raymond Paardekooper.
De Addams Family kan niet zonder een geweldig ensemble en het is TEC Entertainment gelukt om naast een geweldige hoofdcast een ensemble te zetten dat daar absoluut niet voor onder doet. In het ensemble zien we: Frank van Hengel, Javan Hoen, Miriam Venema, Liss Walravens, Dieter Spileers, Suzanne de Heij, Julia Berendse, Thomas Kuipers en Rick Sessink.
We gaan meebeleven hoe dochter Wednesday verliefd wordt op Lucas Beineke. Geen probleem, zou je denken, ware het niet dat Lucas uit een doodnormaal gezin komt. Zij vertelt dit aan haar vader, maar houdt het voor haar moeder verborgen. De familie Beineke, gespeeld door Terence van der Loo (Lucas), Myléne d’Anjou (moeder Ellis) en Dick Cohen (vader Henk), wordt uitgenodigd voor een familiediner om kennis te maken, maar dan komt de waarheid boven tafel. Op hoe dit zich verder ontwikkeld zult u even moeten wachten, maar dat kunt u eind dit jaar in het theater gaan zien.

Voor de vertaling en bewerking van de musical vanuit het Engels tekent Jon van Eerd. Hij heeft zich drie weken opgesloten onder een palmboom, dat klinkt toch beter dan een donkere zolderkamer, en heeft zich op dit script gestort. Wat voor hem fijn was, was dat hij de ruimte heeft om er echt een Nederlandse versie van te maken. De Amerikaanse creatives hebben hem daarin het vertrouwen gegeven en zo zal de voorstelling echt een verbinding hebben met het Nederlandse publiek. Het script bevat veel humor en ook dat is bij Jon van Eerd ongetwijfeld in goede handen.
De regie is in handen van Paul Eenens. Toen Marc Muller hem vroeg om een Nederlandse versie van The Addams Family te maken, hoefde hij niet lang te twijfelen, hij zei vrijwel direct ‘Ja!’ tegen dit bijzondere project. Hij wist zich nog de serie te herinneren en wilde eigenlijk ook wel de dingen doen die zij deden. Dingen die eigenlijk niet mochten, maar daardoor aantrekkelijk zijn. Hij beschrijft de Addams Family als een leuk, eigenzinnig, macaber, excentriek gezin, maar zijn we dat niet allemaal ergens een beetje. Zij zijn soort van satirische afspiegeling van het gezin in het algemeen. In beginsel is de Addams Familie vooral een liefdevol gezin, al tonen ze dat wat anders dan doorsnee. Zo hebben ze een hobbykamer met martelwerktuigen. Pugsley maakt mini-guillotines, waar zijn moeder haar nagels mee knipt.
Paul Eenens is in de afgelopen maanden nog meer gaan houden van deze familie, doordat hij zich steeds meer in ze is gaan verdiepen. Niet alleen op papier is deze familie erg leuk en om van te houden, ook de cast die invulling zal gaan geven aan deze familie is fantastisch en om van te houden. Dat Eenens niet kan wachten om te gaan starten met repetities is hem aan te zien. Zijn enthousiasme komt overduidelijk over op de aanwezigen en werkt zeer aanstekelijk. Mocht u nog twijfelen om te gaan, wat ik me bijna niet voor kan stellen, dan zou u even met Paul Eenens moeten praten. Hij heeft u binnen een minuut overtuigd van de noodzaak om dit te gaan zien.

Deze productie toont zeer veelbelovend met een fantastische cast en geweldig creatieve team. Nog even wachten, maar eind dit jaar kunt u uitgebreid kennismaken met deze leuke familie: The Addams Family.
Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op www.theaddamsfamily.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.