Maaike Widdershoven: De rol van Moeder Overste is voor mij een uitdaging!

Maaike Widdershoven: De rol van Moeder Overste is voor mij een uitdaging!

Voor Maaike Widdershoven is The Sound of Music geen onbekende voorstelling. In 2002 speelde ze al de rol van Maria. In deze vernieuwde versie van The Sound of Music speelt ze de rol van Moeder Overste. Wij spraken haar bij de 1e repetitiedag.

Wat maakt The Sound of Music zo leuk om te spelen?
The Sound of Music is elke keer weer een feestje. Vooral het publiek helemaal uit z’n dak gaat omdat iedereen de liedjes kent. Nu is het nog mooier omdat ik een andere rol mag spelen, die van Moeder Overste. Dat maakt het voor mij weer een hele grote uitdaging.

Wat is precies de uitdaging in de rol van Moeder Overste voor jou?
Als je in moderne begrippen denkt is Moeder Overste maatschappelijk werkster, manager en moeder in één. Zij zegt tegen Maria: “Durf je angsten onder ogen te komen en durf te leven naar het leven wat voor jou bestemd is. Zoek naar dat leven, zoek die vrijheid op.” Moeder Overste houdt Maria een spiegel voor. Ik vind het heel leuk en een uitdaging om de vorm te vinden tussen een beetje autoritair, streng, warm en begripvol.

Wat maakt deze versie van de Sound of Music anders dan de vorige versies?
We staan nog niet op het toneel dus kan nog niet echt oordelen over hoe anders deze versie gaat worden. Ik denk wel dat het iets meer van deze tijd is. Mijn moeder overste wordt niet zo heilig of gedragen. Het wordt echt een maatschappelijk werkster die je laat zien wat je kan en waar je mee zit. De voorstelling wordt een stuk vlotter en hipper. We hebben een jonge cast en sommige scenes zijn ook wat ingekort.

De voorstelling wordt niet met live orkest gespeeld. Denk je dat dit afbreuk gaat doen aan de live ervaring van het publiek?
het publiek zal het niet eens merken. Ik heb zelf eerder met banden gezongen, maar dit is wel een toporkest die het heeft ingespeeld. Door dit orkest krijg je wel de diepte en breedte in de muziek die The Sound of Music nodig heeft. Ook wordt er live meegespeeld door een persoon die ook het tempo van de orkestband kan bepalen waardoor er toch wat ruimte in de muziek komt.

Sound of music perspresentatie

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.