m-lab organiseert musicalweek voor 12 tot 18 jarigen

m-lab organiseert musicalweek voor 12 tot 18 jarigen

AMSTERDAM – In M-Lab wordt deze zomer een musicalweek aangeboden voor 12 tot 18 jarigen. Vijf dagen lang krijgen zij van Joost de Jong en DJ Jansen intensief les in de disciplines zang, dans en spel en werken samen toe naar een bruisende eindpresentatie in M-Lab. Er wordt les gegeven aan de hand van bekende musicalnummers.

M-Lab is als muziektheater laboratorium al jarenlang een unieke plek om (door) te leren. Onder de noemer M-Lab KweekvIJver wordt nu voor het eerst in de geschiedenis van M-Lab ook een programma gecreëerd voor het jongste muziektheatertalent in Nederland. De musicalweek in augustus is een eerste project van de M-Lab KweekvIJver. In het nieuwe seizoen zullen meer workshops en lessen aangeboden gaan worden speciaal gericht op de talenten tussen de 12 en de 18 met als doel ze zo goed mogelijk klaar te stomen richting de muziektheateropleidingen.

Net als bij de andere activiteiten in M-Lab is ook voor de KweekvIJver gezocht naar een samenwerking / combinatie met ervaren theatermakers . Deze zijn gevonden in gevestigde musicalnamen Joost de Jong (o.a. Saturday Night Fever, Chicago, Drie Musketiers) en DJ Jansen (o.a. Jeans en Grease). De musicalweek is bedoeld voor jongeren die al behoorlijk wat ervaring hebben op het gebied van musical of één of meerdere van de musical disciplines.

In de musicalweek wordt gewerkt aan de zang-, spel- en danstechnieken. Dit gebeurt middels materiaal uit musicals van nu zoals Billy Elliott, Dreamgirls en Hij Gelooft in Mij, maar ook uit klassiekers zoals Grease en West Side Story. Hierbij komen ook begrippen als interpretatie en stijlgevoel aan bod. De geleerde technieken zullen vervolgens worden gebruikt om musicalrepertoire op te bouwen. Dat kan solistisch zijn, maar ook in ensemblevorm. Monologen, dialogen en musicalscenes zullen worden behandeld en uitgediept. De week wordt afgesloten met een presentatie.

Om deel te kunnen nemen aan de musicalweek hoeft geen auditie gedaan te worden. Wel is aantoonbaar ervaring nodig op het gebied van musical(disciplines). Dit hoeft overigens geen professionele ervaring te zijn.

De musicalweek vindt plaats van 4 t/m 8 augustus in M-Lab en de kosten bedragen 195,- p.p. De lessen zijn dagelijks van 10u tot ongeveer 16u. Deelnemers kunnen vanaf 9u tot 17u in M-Lab terecht. Op vrijdagavond 8 augustus is er een presentatie voor familie en bekenden.

Aanmelden kan middels een mail naar info@m-lab.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier, meer informatie en betalingsinstructies.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.