M-LAB BRENGT DOGFIGHT met cast van TALENTVOLLE MUZIEKTHEATER studenten

M-LAB BRENGT DOGFIGHT met cast van TALENTVOLLE MUZIEKTHEATER studenten

In juni is Dogfight in M-Lab te zien; een musical van de hand van het prijs winnend makers duo Pasek & Paul die eerder slechts op de Verenigde Staten en op West End in Londen te zien was. Bijzonder is dat de cast van de Nederlandse versie geheel bestaat uit laatstejaars studenten van de verschillende muziektheater-opleidingen. De regie is in handen van Benno Hoogveld en Allard Blom tekent voor de Nederlandse vertaling.

Als Laboratorium voor Muziektheater heeft M-Lab twee belangrijk missies. Enerzijds het naar Nederland brengen van nieuw en/of onbekend muziektheatermateriaal en zo voor nieuwe impulsen zorgen in het Nederlandse muziektheaterlandschap. Anderzijds

is M-Lab een huis voor jong muziektheatertalent; de plek waar ze vlieguren kunnen maken en ondersteuning krijgen om de stap naar de grote musicalproducties te kunnen maken. De productie Dogfight sluit in optima forma bij beide doelstellingen aan.

Dogfight werd geschreven door Benj Pasek en Justin Paul. Dit jonge duo (beide zijn pas 30 jaar) is zeer populair en won al vele prijzen. In 2007 waren ze de jongste winnaars ooit van een Jonathan Larson Award (een prijs voor componisten en librettisten) en voor Dogfight wonnen ze een Lucille Lortel Award voor Oustanding Musical. Samen met o.a. Jason Robert Brown vormen Pasek & Paul zij het ‘post Sondheim’ tijdperk die de musicalmuziek van nu maakt; poppie met een goede beat. Dogfight in M-Lab is de eerste professioneel georganiseerde productie van hun hand die in Nederland te zien is.

Wreed spel

Dogfight speelt zich af in het najaar van 1963 als een groep jonge mariniers zich in San Francisco verzamelt op de avond voordat zij vertrekken naar Vietnam om daar in de oorlog te vechten. Ze besluiten om hun laatste nacht van de vrijheid te vieren met een wreed spel genaamd de Dogfight. Iedereen zet geld in en degene die het lelijkste meisje weet mee te nemen naar het feest, wint de pot. Na een onheilspellend begin, proberen marinier Eddie en idealistische serveerster Rose toch nog wat van hun avond te maken. Maar liggen hun interesses genoeg op één lijn om het een date te noemen? En hoe geef je zo’n avond vorm als je weet dat je morgen naar een oorlogsgebied vertrekt?

De cast van Dogfight bestaat geheel uit derde- en vierdejaars studenten van de verschillende muziektheateropleidingen waarvan M-Lab durft te zeggen dat zij de grootste talenten van hun lichting zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeffrey Italiaander en Eline de Jong, Naast hen zijn ook Stef van Gelder, Iris Oppatja, Luuk Melisse, Rhona Roode, Jorrit de Vries, Marie Körbl, Ruben van Keer en Silencio Pinas te zien.

Regisseur Benno Hoogveld:“Dogfight gaat over een tijd waar deze studenten helemaal niets meer mee hebben en toch zijn de thema’s ook voor hun actueel. Dogfight gaat niet over ‘soldaatje spelen’, maar veel meer over sociale contacten, normen en waarden, het uitbouwen van vriendschappen en bovenal over volwassen worden. Deze mensen staan op het punt de richting te kiezen voor de rest van hun leven. Die fase, met alle onhandigheden van dien, is er eentje waar de spelers zich in kunnen herkennen. Het is een thema van alle tijden.”

Dogfight is exclusief in M-Lab te zien van vanaf 11 juni. Voor meer informatie kunt u terecht op www.m-lab.nl.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.