M-LAB BRENGT DOGFIGHT MET CAST VAN JONG TALENT PERSPREVIEW

M-LAB BRENGT DOGFIGHT MET CAST VAN JONG TALENT PERSPREVIEW

Vanaf 11 juni is Dogfight in M-Lab te zien, vandaag konden we vast een preview zien van wat ons te wachten staat.
De musical van prijswinnend duo Pasek & Paul was eerder te zien op West End en in Amerika.
De cast in Nederland bestaat geheel uit laatstejaars studenten van diverse muziektheater opleidingen.
De hoofdrollen worden gespeeld door Jeffrey Italiaander en Eline de Jong, Naast hen zijn ook Stef van Gelder, Iris Oppatja, Luuk Melisse, Rhona Roode, Jorrit de Vries, Marie Körbl, Ruben van Keer en Silencio Pinas

Dogfight speelt zich af in het najaar van 1963 als een groep jonge mariniers zich in San Francisco verzamelt op de avond voordat zij vertrekken naar Vietnam, om daar in de oorlog te vechten.
Ze besluiten om hun laatste nacht van de vrijheid te vieren met een wreed spel genaamd de Dogfight. Iedereen zet geld in en degene die het lelijkste meisje weet mee te nemen naar het feest, wint de pot.
Na een onheilspellend begin, proberen marinier Eddie en idealistische serveerster Rose toch nog wat van hun avond te maken.
Maar liggen hun interesses genoeg op één lijn om het een date te noemen? En hoe geef je zo’n avond vorm als je weet dat je morgen naar een oorlogsgebied vertrekt?

Vandaag kregen ze een workshop van Pia Douwes, hierbij mocht de aanwezige pers een kijkje bij nemen en kennismaken met de talenten.
Eline de Jong, speelde een klein stukje uit de musical.
Ze kreeg diverse interessante aanwijzingen en werd aangespoord om kleine dingen anders te doen, iets intiemer, en andere dingen juist uitgesproken.
Later brachten alle talenten een nummer uit de musical, waar duidelijk de potentie van de tien jonge mensen naar voren kwam.
Alhoewel de hoofdrollen door Jeffrey en Eline worden gespeeld, heeft ieder toch zijn eigen moment om te laten zien wat ze echt kunnen.
Marie en Jorrit vinden het zeker een eer om aan deze musical mogen meewerken en zijn dankbaar dat ze met zoveel talentvolle jongeren en super goed begeleidingsteam mogen werken.
Na vier weken repeteren kijken ze er echt naar uit om voor publiek te gaan spelen.
Eline had zich van tevoren goed ingeleefd in haar rol, ze heeft de film gezien, de Broadway versie gezien, ze kende het materiaal heel goed van te voren.
Van de regisseur had ze de opdracht gekregen om naar Vietnam oorlog films te kijken, om te kunnen begrijpen hoe het er in die tijd in die vreselijke oorlog er aan toe ging.
Zodat ze haar rol beter kan spelen en haar personage beter kan begrijpen.

Voor meer informatie: http://www.m-lab.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.