Lust Liefde Leeftijd eind september opnieuw in Podium Bloos te zien

Lust Liefde Leeftijd eind september opnieuw in Podium Bloos te zien

Al voor de première in juni was er ophef rondom de voorstelling Lust Liefde Leeftijd. Reden; de poster, waarop twee ouderen in een innige omhelzing te zien zijn, was voor sommigen te aanstootgevend. Lust Liefde Leeftijd gaat over liefde en intimiteit op latere leeftijd, vertelt door ervaringsdeskundigen. De laatste voorstellingen vinden 29 & 30 september en 1 oktober plaats in Podium Bloos in Breda.

Dat Lust Liefde Leeftijd taboedoorbrekend is blijkt uit de reacties op de eerste voorstellingen. Vooral de oudere generatie ervaart veel herkenbaarheid. Van de grote geheimzinnigheid die rondom seks hing tot het niet kunnen bespreken van de behoefte aan intimiteit op de huidige leeftijd; “We moeten af van het idee dat de oudere medemens geen erotische gevoelens of verlangens zou hebben. Liefde is leeftijdsloos”, aldus een bezoeker.

De persoonlijke zoektocht naar liefde en intimiteit van de spelers vormen de kern van de voorstelling. Elke speler  zijn of haar eigen verhaal. Vanuit levenservaring geven de ouderen advies aan de jongere generaties. Welk antwoord hebben zij op vragen als ‘ik ben biseksueel, hoe vertel ik dat aan mijn ouders?’ of ‘hoe houd ik mijn seksleven spannend?’ Dit maakt de voorstelling ook voor jongere generaties interessant.

“We kunnen daar lang of kort over zijn, als je gedumpt wordt, want dat is het, dumpen, dan denk je gewoon dat je dood gaat. Ook als 75 bent.”

De voorstelling Lust Liefde Leeftijd wordt op 29 & 30 september en 1 oktober voorlopig voor de laatste keer gespeeld. De voorstellingen vinden plaats in Podium Bloos in Breda. De ticketverkoop gaat hard, de zondag- en zaterdagvoorstelling is uitverkocht. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van Zout, www.zoutspeelt.nl.

Lust Liefde Leeftijd komt tot stand in samenwerking met Stadsarchief Breda, Podium Bloos, Nieuwe Veste en Park Zuiderhout en wordt mede mogelijk gemaakt door Lang Leve Kunst Fonds, Vrienden Podiumkunsten, VSB Fonds, Kunstloc Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Breda.

Over Zout

Zout maakt theater over maatschappelijke onderwerpen. In de voorstellingen worden persoonlijke verhalen verteld, door mensen die het zelf hebben meegemaakt

Foto: Barbara Medo

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.