LSB Experience samen met Dolf Jansen: Een reis door het roemruchte verleden van de Troubadour

Recensie: Mieke van der Raay

LSB Experience en Dolf Jansen nemen ons mee naar één van de bekendste music clubs van Amerika; The Troubadour. The Troubadour is een nachtclub aan Santa Monica Boulevard 9081 in West Hollywood. Het gebouw werd in 1957 geopend en speelde in de jaren zestig een belangrijke rol in de Amerikaanse folkmuziek. Je kan beter de namen van bands gaan noemen die hier niet gespeeld hebben, het is een indrukwekkende lijst van namen zoals oa: Jackson Browne, The Eagles, James Taylor, Crosby, Stills, Nash & Young, Springsteen, Carole King, Elton John, John Lennon en vele, vele anderen. De club stond niet alleen bekend om de bands die daar hun doorbraak hadden, maar ook door de drugs en de vrije seks.

Dolf Jansen vertelt ons het verhaal over de club van Doug Weston, flamboyant oprichter en eigenaar van The Troubadour, door middel van leuke anekdotes en de fenomenale muziek die de bands maakten. Zo krijg je grappige maar zeker hele interessante verhalen te horen over o.a Bruce Springsteen, die eigenlijk niet in dienst wilde en er alles aan deed om afgekeurd te worden en dit hem wonderlijk ook lukte. Of hoe Carole King de meeste van haar onnoemelijk vele eigen geschreven nummers daar zong.

Dolf vertelt niet alleen, hij zingt ook diverse nummers mee met de fantastische band de LSB Experience bestaande uit Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman. De LSB Experience doet vanaf de eerste noot zeker niet onder voor de bands, van wie ze de muziek spelen. Ze spelen maar 2 uur, maar die 2 uur zijn voorbij voordat je het weet. Dit theaterconcert is Theater met een grote T. Dolf is gewoon grappig, hilarisch en kan ook nog eens fantastisch zingen, hij weet op ondefinieerbare manier het publiek bij alles te betrekken – met vragen gericht aan het publiek of ze bepaalde bands of weetjes al weten, maar ook over het feit dat dit concert van de grote zaal naar de kleine zaal van het theater De Purmeryn verplaatst moest worden, vanwege de lage kaart verkoop. Dat Dolf in zijn eentje de grote zaal van het theater in een mum van tijd uitverkocht krijgt, maar nu met deze vijf ontzettend goede vrienden, die ook nog eens fantastische muziek maken, dit totaal niet lukt, wat hij en de rest van het aanwezige publiek niet snapte.

Wil je een avond heerlijk een duik nemen in het verleden van The Troubadour en zijn roemruchte verleden, waar de beste bands van de wereld gespeeld hebben, moet je gewoon naar dit theaterconcert, je komt gegarandeerd vrolijk en een stuk wijzer het theater uit.

regie, decor en licht: LSB Experience en Dolf Jansen | band: Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman

Voor meer informatie: https://www.senf.nl/productie/the-lsb-experience of http://www.thelsbexperience.com/nl/

FOTO: Robin Swiers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.