Lowlands spektakelstuk ‘De loop der dingen’ opnieuw in het Hofpleintheater

Lowlands spektakelstuk ‘De loop der dingen’ opnieuw in het Hofpleintheater

Dat beeldtaal en bewegingstaal soms meer zeggen dan woorden bewezen de spelers van Jeugdtheater Hofplein afgelopen jaar. Geïnspireerd door de beroemde kunstfilm ‘Der Lauf der Dinge’ laten zij zien hoe ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenissen een duizelingwekkende kettingreactie kunnen veroorzaken. Een soort Domino D-Day, maar dan met vluchtelingen, technoraves, overlevingsdrang en hartverscheurende romantiek. Een groep van veertig jonge spelers die een thematiek als deze verbeeldt, geeft een extra laag aan de voorstelling. Volwassen spelers zullen dit niet snel voor elkaar krijgen, en dát is de unieke kracht van deze voorstelling.

De voorstelling vol fysieke acties en reacties is geregisseerd door de internationaal opererende Vlaamse theatermaker Gregory Caers. De kijker ziet een doorlopende stroom mensen die op drift is en onderweg de nodige obstakels te verwerken krijgt. Veel vragen worden niet beantwoord en dat hoeft ook niet. Het geeft stof tot nadenken en doet de kijker realiseren dat wat zij zien niet altijd in één oogopslag valt te beantwoorden. Elke seconde telt in dit visuele spektakelstuk dat bovendien een technisch hoogstandje is. Zo wordt er in de voorstelling ruim 1.000 liter water op het podium uitgevloeid met een speciaal hiervoor ontwikkelde waterinstallatie.

Met een nagenoeg uitverkochte uitvoering op festival Lowlands wisten de spelers, allen in de leeftijd van 13 tot 20 jaar, talloze bezoekers tot tranen toe te roeren. Na de eerste speelreeks vorig seizoen en het indrukwekkende optreden op Lowlands bleef de belangstelling voor de voorstelling aanhouden, wat uiteindelijke de aanleiding is voor de herneming van de voorstelling van 3 t/m 12 februari in het Hofpleintheater.

De extra voorstellingenreeks van ‘De loop der dingen’ start op vrijdagavond 3 februari en tickets (vanaf € 10,-) zijn online verkrijgbaar via www.hofpleintheater.nl.

FOTO: Tom Sebus

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.