Love to dance? Succesvol danstraject Crosstown op zoek naar talent

Love to dance? Succesvol danstraject Crosstown op zoek naar talent

DEN HAAG – Crosstown is op zoek naar jongeren van 12 t/m 25 jaar die houden van dansen. In september start het 13e seizoen van het succesvolle talentontwikkelingsprogramma waarin Haagse jongeren les krijgen in verschillende dansstijlen als urban, modern, theater en cross-overs. De echte podiumbeesten kunnen op 14 en 21 september auditie doen voor de productiegroep. Zij volgen een intensief trainingsprogramma en maken met professionele choreografen een voorstelling. Jongeren kunnen bij Crosstown ook gewoon lessen volgen. Op 21 september kunnen zij in Korzo kennis komen maken tijdens de Proefdag.

Mijn tijden bij Crosstown waren echt gouden tijden. Ik begon daar als een onzekere jongen van 18 jaar die nieuw was in de danswereld. Ook was ik erg verlegen, zoekende naar wie ik was. Crosstown heeft mij in de loop van de jaren geholpen bij mijn zoektocht naar de ware ik. – danser Feri

Het succes van Crosstown wordt steeds zichtbaarder. Diverse oud-Crosstown dansers keren terug naar Korzo, maar nu als docent of choreograaf. Zo maakte Art Srisayam het afgelopen seizoen de voorstelling HOOP met de nieuwe Crosstown generatie en werkt Zahira Suliman aan haar eerste professionele choreografieën.

Leren van professionals

Dit seizoen zijn moderne danschoreograaf Rutkay Özpinar en Waacking danseres en choreografe Junadry Leocaria aan de beurt om de Crosstown voorstellingen te maken. Beide choreografen hebben al verschillende projecten op hun naam staan. Zo werkt Rutkay momenteel aan een voorstelling voor Danslokaal bij Conny Janssen Danst. Junadry was afgelopen februari met haar eigen solo Súnú te zien tijdens het CaDance festival. Rutkay: “Wat leuk is om te zien bij Crosstown, is dat je de jongeren zelfverzekerder ziet worden. Sommigen ontpoppen zichzelf echt als ware podiumbeesten.”

Auditiedagen productiegroep 14 & 21 september

Ben jij een echt podiumbeest? Ben je dagelijks met dansen bezig? Dan is de Crosstown productiegroep op zoek naar jou! Bij de productiegroep volg je een intensief programma waarin je de kans krijgt jouw talent en creatieve ambities te ontwikkelen. Tijdens de auditiedagen doe je mee aan workshops in verschillende dansstijlen die bij Crosstown gegeven worden. Ook werk je aan een solo. De docenten kijken tijdens de auditiedagen naar je danstechniek, ervaring en inzet. Maar, ook je openheid en beschikbaarheid zijn belangrijk.

“Het is ook een geweldige groep. Het is heel intens, we delen veel. We leven samen toe naar een voorstelling. Je maakt dingen met elkaar mee, je vertelt elkaar verhalen, geheimen. We voelen ons echt met elkaar verbonden.” – danseres Renee

Lessen volgen? Kom naar de Proefdag

De proefdag is hét moment om te ervaren wat Crosstown is. De jongeren kunnen op zaterdag 21 september deelnemen aan workshops van professionele docenten en choreografen. Ze maken kennis met de verschillende dansstijlen, proeven de sfeer bij Crosstown en ontdekken wat zij al in huis hebben. Na de proefdag kunnen de dansers op basis van ervaring en beschikbaarheid 1 of 2 keer in de week lessen volgen.

“Bij Crosstown zie je niet alleen dat ze veel leren op dansgebied, vaak ontstaat ook een hechte band tussen de dansers. Je ziet dat het zelfvertrouwen groeit en ze zich ontpoppen tot podiumbeesten.”- docent Yordana Rodriguez

Aanmelden en meer info: https://korzo.nl/nl/korzo/crosstown/

FOTO:©Anna van Kooij

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.