Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in Vlaamse versie van musicalfenomeen ‘Hairspray’!

Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in Vlaamse versie van musicalfenomeen ‘Hairspray’!

Maart en april 2024
Stadsschouwburg Antwerpen – Capitole Gent – Trixxo Theater Hasselt

Bekijk wat Lotte & Francisco daarvan vinden

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’. ‘Hairspray’ is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend  actuele thema’s als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

Om deze felgesmaakte mix van feelgood en maatschappijkritiek op de planken te brengen, heb je natuurlijk een getalenteerde en veelzijdige cast nodig. De eerste twee namen voor de hoofdcast die regisseur Stany Crets uit zijn hoge hoed tovert, passen alvast helemaal in dat profiel…

Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed

De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, zal in deze Vlaamse musicalversie van ‘Hairspray’ in de huid kruipen van Penny Pingleton. Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. Lotte was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en komt nu langs de grote poort weer binnen met deze hoofdrol in ‘Hairspray’.

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte, want het is acteur, zanger, danser en  #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show, maar wordt alleen toegelaten op ‘Negro Day’. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny. ‘Hairspray’ wordt alleszins een leuk, nieuw avontuur dat  Lotte en Francisco samen aangaan en daar kijken ze beiden enorm naar uit.

“Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van ‘Hairspray’. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!”
– Lotte De Clerck –

Ik zag ‘Hairspray Live’ en ik dacht écht ‘op een dag wil ik ook Seaweed spelen’. Er zit zoveel ‘soul’ in de musical, en zoveel kleur. Ik word nu al gelukkig als ik denk aan al die soulnummers en het feit dat ik daar mijn zwarte stem in kan steken. Ik kan niet wachten!”
–  Francisco Schuster –

Het fenomeen ‘Hairspray’

De musical ‘Hairspray’, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2003 won ‘Hairspray’ acht Tony Awards, waaronder één voor ‘Beste Musical’, uit 13 nominaties. De musical sloot op 4 januari 2009 af na 2.642!! uitvoeringen. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst elf Olivier Awards, waarvan er vier werden gewonnen, waaronder die voor ‘Beste Nieuwe Musical’.

Bij het grote publiek verwierf ‘Hairspray’ een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta – in fatsuit – als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als ‘Welcome To The 60’s’, ‘Good Morning Baltimore’ en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

BEKIJK HIER ‘You Can’t Stop The Beat’ uit de film ‘Hairspray’ (2007) 
met o.a. John Travolta als Edna Turnblad

Het verhaal
Tienermeisje Tracy Turnblad droomt ervan in de populaire dansshow ‘The Corny Collins Show’ te staan. Ze wordt op de auditie echter afgewezen door producer Velma omdat ze zwaarlijvig is. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en van de ene dag op de andere dag is Tracy beroemd. Nu zij haar plekje in de show te pakken heeft, wil Tracy graag haar zwarte vrienden er mee in krijgen. Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen of werkt ze zich hiermee in de problemen?

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 15 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be  

!! RANG-UPGRADE !!
Boek tot 26 maart 2023 je tickets en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.
Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.