LONE VAN ROOSENDAAL IN VAKJURY AMATEUR MUSICAL AWARDS

LONE VAN ROOSENDAAL IN VAKJURY AMATEUR MUSICAL AWARDS

Vandaag is het zover: de bekendmaking van de nominaties voor het derde Amateur Musical Awards Gala. Meer dan 80 producties uit heel Nederland zijn beoordeeld door de landelijke nominatiecommissie. Nu is het de taak van de vakjury om uit de nominaties te bepalen wie daadwerkelijk de beste amateurs van Nederland zijn. Met een kleine wisseling in de samenstelling bestaat de vakjury dit jaar, naast voorzitter Jacques d’Ancona, wederom uit Marianne van Wijnkoop, Hans Cornelissen en René van Kooten. Nieuw dit jaar zijn kostuumontwerper Arno Bremers en musicalactrice Lone van Roosendaal.

Lone van Roosendaal is een van de meest succesvolle musicalactrices van Nederland en won dan ook diverse awards, waaronder een John Kraaijkamp Musical Award voor de rol van Inez in de hitmusical Zorro. Onlangs oogstte ze nog veel lof voor haar vertolking van Francesca in de musical The Bridges of Madison County, welke overigens volgend jaar wegens succes geprolongeerd wordt in het DeLaMar Theater. Lone zal de plaats innemen van jurylid Anouk van Nes, die door agendatechnische redenen helaas afscheid moest nemen.

Ook heeft de vakjury een vervanger gevonden voor oud-jurylid Cocky van Huijkelom. Kostuum- en decorontwerper Arno Bremers is inmiddels hofleverancier bij vele musicalproducties, maar werkt ook voor theaterproducties van bijvoorbeeld Toneelgroep Amsterdam en diverse opera’s. Hij werd meerdere malen genomineerd voor een Musical Award, waaronder in 2016 voor Beste Toneelbeeld, voor zijn kostuums in de musical Heerlijk Duurt ‘t Langst.

Wanneer woensdag de nominaties bekend zijn, begint voor de vakjury een pittige klus. In korte tijd moeten zij meer dan 20 musicals bekijken en beoordelen, met in totaal maar liefst meer dan 275 genomineerden! Deze genomineerden treden maandag 20 november op tijdens een groots gala in Koninklijk Theater Carré en krijgen vlak na hun optreden direct te horen of ze gewonnen hebben…

Stichting Amateur Musical Nederland organiseert de uitreiking voor de derde maal, om het musicaltheater in Nederland een warm hart toe te dragen. Door het succes van de vorige edities heeft de organisatie afscheid moeten nemen van hun thuisbasis DeLaMar Theater en koers gezet naar Koninklijk Theater Carré. 

Het Amateur Musical Awards Gala, maandag 20 november in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.