Lodewijk Reijs nieuwe interim-directeur ISH Dance Collective

Lodewijk Reijs is de nieuwe interim-directeur van het Amsterdamse dansgezelschap ISH. Vanaf 1 mei volgt hij Vevi van der Vliet op, die na 12 jaar de organisatie verlaat. De komende periode zal hij zich bezighouden met de dagelijkse leiding en samen met artistiek leider Marco Gerris de koers van de organisatie uitstippelen.

Lodewijk Reijs (1973) is geen onbekende voor ISH Dance Collective en de culturele sector. Hij was de afgelopen 11 jaar werkzaam als zelfstandig strategisch adviseur in het culturele veld. Recentelijk was hij nauw betrokken bij enkele sectoradviezen van de Raad voor Cultuur en bij de Kunstenplanadvisering van de Amsterdamse Kunstraad in 2016. Hiernaast werkte hij al verschillende keren samen met ISH, onder meer bij de formulering van de meerjarenbeleidsplannen 2013-2016 en 2017-2020.

Marco Gerris en de Raad van Toezicht zijn erg verheugd met de komst van Lodewijk.

Marco Gerris: “​Ik kijk er naar uit om wederom met Lodewijk samen te werken. In het verleden heeft hij meegeschreven aan onze beleidsplannen en kent daardoor onze organisatie van binnen en van buiten. Ik heb dan ook het volste vertrouwen, dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan”

Lars Bakers, namens de Raad van Toezicht: ​“We hebben in het verleden heel prettig met Lodewijk gewerkt. Lodewijk heeft een groot netwerk binnen de culturele sector en weet waar ISH staat. Juist de combinatie hiervan maakt dat we blij zijn dat Lodewijk, samen met Marco en ons bureau, de koers van ISH verder gaat ontwikkelen en uitzetten.”

Ook Lodewijk kijkt uit naar de samenwerking. Na het cultuurveld vanuit de coulissen te hebben ondersteund, begeleid en geadviseerd, past dit directeurschap zeer goed bij zijn ambitie om directer betrokken te zijn bij de artistieke praktijk. “​ISH een krachtig, dynamisch en veelzijdig gezelschap met een indrukwekkende staat van dienst, dat uitstraalt wat kunst in de stad van nu kan betekenen. Ik voel me vereerd om het stokje van Vevi over te nemen en samen met Marco en de rest van het gezelschap de koers voor de komende periode uit te stippelen. Ik voorzie een prachtige toekomst voor ISH en draag daar graag aan bij”, aldus Lodewijk Reijs.

Fotocredit: Paulvanderblom Fotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.