Locatievoorstelling FREDDIE vanaf deze week te zien!

Locatievoorstelling FREDDIE vanaf deze week te zien!

Een opera, een performance, een video-installatie, een game, een concert en een happening ineen. FREDDIE is de nieuwe locatievoorstelling van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, waarin zij zich samen met bezoekers onderdompelen in het collectief bewustzijn.

IS THIS THE REAL LIFE?
Iedereen kent Freddie Mercury. The great pretender. Een man met vele gedaantes. We kennen hem als immigrant, man, vrouw, outcast, gay, married man, diva, star… Freddie was een buitenbeentje, maar kon tegelijkertijd als geen ander een – tijdelijk – collectief maken van al zijn individuele fans. Deze ‘multizinnigheid’ inspireerde het performance-duo Boogaerdt/VanderSchoot tot het maken van FREDDIE, een collectieve beleving van groepsdynamiek, onderdompeling, bewegen, opgaan in de massa en je weer losmaken daarvan. Want zijn we niet allemaal, op onze eigen manier, een Freddie?

Speciaal voor FREDDIE ontwikkelde componist Michael Rauter een geheel nieuwe compositie geïnspireerd op Bohemian Rhapsody van Queen.

PLAYGROUNDS
Het grensverleggende werk van Boogaerdt/VanderSchoot bevindt zich op het raakvlak tussen theater, beeldende kunst en performance. Na de succesvolle serie Visual Statements gaat het performance-duo zich de komende jaren toeleggen op een serie voorstellen om opnieuw te kijken naar de spelregels van een samenleving. Deze voorstellen presenteren zij onder de naam Playgrounds. FREDDIE is de tweede voorstelling in deze reeks.

DE WASSERIJ
De locatievoorstelling FREDDIE staat drie weken lang in De Wasserij in het Oude Noorden. Deze oude wasserij van het Bergwegziekenhuis wordt de komende jaren herontwikkeld tot modebroedplaats. SKAR, die ateliers aan kunstenaars en vormgevers verhuurt, werkt hiervoor samen met Stipo, Vanschagen Architecten en Stad2. Maar voor het zover is, biedt De Wasserij een thuis aan FREDDIE.

FREDDIE gaat op 13 mei in première tijdens Operadagen Rotterdam (try-outs 10, 11 en 12 mei) en is daarna nog te zien t/m 4 juni.

Agenda FREDDIE in De Wasserij
Zuster Meijboomhof (ingang Sint-Agathastraat 54), Rotterdam
– wo 10 mei t/m vr 12 mei 21:00 uur | 
– zo 14 mei t/m zo 21 mei 19:00 & 21:00 uur | 
– wo 24 mei t/m zo 4 juni 21:00 uur |

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.