LIVESTREAM IK BEN ER EVEN NIET (8-108)

LIVESTREAM IK BEN ER EVEN NIET (8-108)

VR 5 MAART, 19:30 UUR
Op vrijdag 5 maart 2021 kan Ik ben er even niet, de voorstelling die last heeft van zijn eigen titel, als livestream bekeken worden via de website van Maas theater en dans. De première van Ik ben er even niet (8 tot 108 jaar), de afscheidsvoorstelling van Moniek Merkx, is al twee keer verplaatst: van december 2020 naar januari naar februari 2021. Na de derde lockdown-verlenging werd duidelijk dat de tournee gecanceld moest worden en is er besloten de voorstelling te live-streamen. Er wordt onderzocht of de voorstelling in 2022 op tournee kan. Verder gaat Maas live-streamen voor kleintjes in de voorjaarsvakantie.

IK BEN ER EVEN NIET

Ik ben er even niet, gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt.

In een bonte mix van fysiek theater, dans en muziek brengt regisseur Moniek Merkx een ode aan de dromers en outsiders. Ik ben er even niet is de laatste voorstelling die Merkx maakt als artistiek directeur bij Maas theater en dans. Op 3 februari 2021 nam zij afscheid. René Geerlings neemt het stokje over. Moniek Merkx blijft aan Maas verbonden als maker, regisseur, schrijver en talentontwikkelaar.

LIVESTREAM EN TOURNEE
Op 23 december 2020, toen 23 januari 2021 en daarna 10 februari 2021 zou de voorstelling in première gaan in het Maaspodium, gevolgd door een tournee (42 speelbeurten) tot en met begin maart 2021. De livestream is een kans om de voorstelling, die helemaal af is, toch aan een groot publiek te laten zien. De avond bestaat uit een live voorprogramma met twee acteurs, dan een registratie van ik ben er even niet (voor optimale kwaliteitsbeleving), gevolgd door een live na-programma met de acteurs, waarin er onder andere vragen gesteld kunnen worden.

Momenteel wordt een nieuwe theatertournee van Ik ben er even niet voor fysiek publiek gepland in 2022. De voorstelling beleeft dan pas zijn première.

Livestream: vrijdag 5 maart / 19:30 / Tickets per gezin €7,50 / Via maastd.nl/livestreams


LIVESTREAMS VOOR PEUTERS EN KLEUTERS IN DE VOORJAARSVAKANTIE
Live-streamen voor peuters en kleuters, dat hoor je niet vaak. Maas gaat het doen. In de voorjaarsvakantie op zondag 21 februari bij PAK ‘M (3+), op zondag 28 februari bij Eitje (3+) en Boef (4+) en een week later op zaterdag 6 maart bij Wijzer (4+).

PAK ‘M is een unieke vertoning van de registratie (tickets €2,99 per gezin). Eitje, Boef en Wijzer brengen we 100% live voor de peuters, kleuters en hun ouders. De spelers beginnen met een voorprogramma om even te wennen, spelen dan de voorstelling en na afloop is er een toegift

zo 21 feb /15:00 uur Pak’M / 3+ / registratie €2,99 per gezin / maastd.nl/livestreams
zo 28 feb /11:00 uur Eitje / 3+ / 100% live €5,00 per gezin / maastd.nl/livestreams
zo 28 feb /15:00 uur Boef / 4+ / 100% live €5,00 per gezin / maastd.nl/livestreams
za 6 mrt /15:00 uur Wijzer / 4+ / 100% live €5,00 per gezin / maastd.nl/livestreamsBIJLAGE: CREDITS

MAKERS IK BEN ER EVEN NIET

Concept, regie: Moniek Merkx

Spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, Lotte Rischen

Composities: Joop van Brakel

Decor: Sanne Danz

Kostuums: Nicky Nina de Jong

Licht: Gé Wegman
Dramaturgie: Dorien Folkers


MAAS THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEK
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

MONIEK MERKX
Moniek Merkx is vanaf 1 januari 2013 artistiek directeur van Maas theater en dans. Daarvoor was ze artistiek leider, schrijver en regisseur bij theatergroep Max. en maakte ze fysiek, beeldend theater bij onder meer Suver Nuver, Boogaerdt/VanderSchoot, De Ploeg, Onafhankelijk Toneel, Theater Artemis en The Children’s Theatre Company in Minneapolis. Voor haar werk ontving ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs.

Bij Maas maakte ze onder andere Beauty en het beest, Alleen op de wereld en Voorjaarsoffer. Haar voorstelling Liefde won de Gouden Krekel 2017, Hallo familie een Zilveren Krekel 2019 en Lampje de Podiumkids Prijs 2020. Net als Liefde, Hallo familie en Lampje wordt Ik ben er even niet als lange reeks in de kerstvakantie in het Maaspodium gespeeld.

In 2020 maakt Merkx bij Maas De wilde keuken en Ik ben er even niet. Vanaf 1 januari 2021 is René Geerlings artistiek directeur van Maas en blijft Merkx als lid van het artistieke team en als maker en schrijver aan Maas verbonden. Zij zal er in de periode 2021 – 2024 minimaal zes voorstellingen maken, waaronder de herneming van Lampje en Assepoester, een coproductie met het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

FOTO:© Kamerich & Budwilowitz

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.