‘Little Women’ Schittert in DeLaMar West”

‘Little Women’ Schittert in DeLaMar West”

Op donderdag 21 december opende DeLaMar West in Amsterdam haar deuren voor de première van de musical “Little Women”, gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott uit 1868. Deze meeslepende productie, die zich afspeelt in het Boston van de burgeroorlog, vertelt het verhaal van de vier zussen March die ieder hun eigen weg vinden terwijl hun vader aan het front vecht. De kracht van de voorstelling ligt zonder twijfel in het meesterlijke samenspel van de hoofdrolspeelsters Michelle van de Ven, Lisanne Veeneman, Sem Gerritsma en Natalie Salek. Hun uitmuntende zang en acteerwerk tillen de voorstelling naar grote hoogten.

In de rol van Jo schittert Michelle van de Ven als leading lady met een vastberadenheid om haar eigen pad te bewandelen. Haar krachtige en overtuigende vertolking voegt diepte toe aan het personage, en haar aanwezigheid draagt bij aan de algehele intensiteit van de musical. De romantische setting met humor, liefde en dramatiek maakt “Little Women” een ontroerend en prachtig verhaal, ondersteund door adembenemende muziek. De keuze voor een eenvoudig maar doeltreffend decor plus een orkest bestaande uit vier strijkers en een pianist legt de nadruk op het meeslepende verhaal en de uitstekende uitvoering van de cast.

De aanwezigheid van de cast aan de zijkant, die op het juiste moment subtiel verdwijnt, zorgt ervoor dat de aandacht van het publiek onverstoord blijft. Dit getuigt van een goed uitgebalanceerde regiekeuze die de kracht van de voorstelling versterkt. Naast de vier zussen leveren ook Job Greuter, Céline Purcell, Anne-Mieke Ruyten, Sander Volders, Wim van den Driessche, en Jonathan Demoor uitstekende bijdragen. Hun collectieve inspanningen resulteren in een voorstelling waarin elk detail met zorg is uitgewerkt.

Een van de meest indrukwekkende en aangrijpende scènes is de dood van zus Beth, prachtig vertolkt door Lisanne Veeneman. De manier waarop zij samen met zus Jo op het podium staat en met een vlieger naar de hemel gaat, geeft de scène een diepere lading.

“Little Women” is een productie van Stichting Paper Kite Productions, die zich inzet voor theaterproducties met een maatschappijkritisch thema. De keuze voor minder ‘veilige’ titels draagt bij aan het streven naar verbreding in het musical landschap.

Kortom, “Little Women” is niet alleen een traktatie voor liefhebbers van het gelijknamige boek, maar zal ook nieuw publiek weten te bekoren. Deze meeslepende en ontroerende musical verdient terecht een plek op het podium van DeLaMar West. Helaas is de voorstelling slechts tot 7 januari te bewonderen, maar hopelijk krijgt dit prachtige werk in de toekomst een welverdiend vervolg. Mis dit niet en bemachtig je kaarten via www.paperkite.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.