Lisse Knaapen speelt Prinses Beatrix in Bosshardt & Beatrix de musical

Lisse Knaapen speelt Prinses Beatrix in Bosshardt & Beatrix de musical

Lisse Knaapen zal de rol van Prinses Beatrix spelen in de musical Bosshardt & Beatrix van Homemade Productions. Eerder werd als bekend dat Annick Boer in de huid van Majoor Bosshardt zal kruipen en Joke Bruijs als hoerenmadam Greet te zien zal zijn.  
 
Lisse volgde de Havo voor Muziek en Dans. In 2015 studeerde ze cum laude af aan Codarts in Rotterdam, in de richting Muziektheater, en ontving daarbij een stipendium van Vrienden van Codarts. Tijdens haar studietijd speelde Lisse in Project JSC, Jesus Christ Superstar en liep ze stage bij Wolfshuilen van Toneelgroep Maastricht. Ze was te zien in de musical Spring Awakening van M-Lab en speelde de hoofdrol in de musical SKY. Vanaf januari 2019 is ze te zien in de solovoorstelling Emma wil leven.
 
Over Bosshardt & Beatrix
Het is woensdag 28 april 1965, twee dagen voor Koninginnedag. In Café Hoppe drinken wat fotografen een biertje. Dan komt Majoor Bosshardt binnen. Of de mannen een Strijdkreet willen kopen. In haar gevolg loopt er een jonge vrouw, hoofddoek en bril. “Dát is Prinses Beatrix,” denkt Peter Zonneveld, fotograaf van De Telegraaf. Hij rent naar zijn auto, pakt zijn fototoestel. De volgende dag is die foto internationaal wereldnieuws: Majoor Bosshardt en Prinses Beatrix op de Amsterdamse Wallen. Ze praten met prostituees, lopen rond in bruine kroegen waar gezongen wordt, gelachen, gehuild en verteld. Twee vrouwen op een scharnier in een onstuimige tijd.
 
Het script van Bosshardt & Beatrix de musical wordt geschreven door Dick van den Heuvel (winnaar Musical Award 2018 voor Beste Artistieke Prestatie voor het script van Was getekend Annie M.G.).
 
Bosshardt & Beatrix de musical gaat in het najaar van 2019 in première.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.