Lisa Loeb -genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs- brengt videoclip uit

Lisa Loeb -genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs- brengt videoclip uit

Cabaretier Lisa Loeb is met het nummer ‘Mijn Odyssee’ genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, een prijs die ieder jaar aan het beste theaterlied wordt toegekend. Het is de eerste keer dat Loeb als solo-cabaretier is genomineerd voor de prijs. Lisa Loeb released vandaag de officiële videoclip van ‘Mijn Odyssee‘. 

Lisa Loeb: “Ik ben bijzonder vereerd om genomineerd te zijn voor de Annie M.G. Schmidtprijs en dan ook nog eens met een lied uit mijn eerste solovoorstelling Extase! ‘Mijn Odyssee’ gaat over een dag in mijn leven toen ik een depressie had. Dat kan voelen alsof je een Odyssee moet afleggen: de meest simpele dingen zijn een zware beproeving. Alleen al uit bed komen is een heldendaad en je tandenpoetsen voelt alsof je een berg moet beklimmen. In Extase belicht ik de worsteling die wij als land met psychische stoornissen hebben: zowel het individu dat eronder lijdt als de omgeving en samenleving die niet altijd weet hoe ze ermee om moet gaan. Juist nu het aantal depressies en angststoornissen hoger is dan ooit hoop ik die worsteling met humor en mooie muziek iets te verlichten.”

Extase
Het nummer ‘Mijn Odyssee’ komt uit de voorstelling Extase, de eerste solovoorstelling van Lisa Loeb. De tournee begon in het najaar van 2020 en zodra de theaters weer open gaan, zal Lisa de tour hervatten. Extase is een hypermuzikaal cabaretspektakel over de moed om je angsten te overwinnen. Gewapend met twee muzikanten remixt Lisa Loeb stand-up comedy met persoonlijke verhalen, stampende elektropop met loebzuivere zang en diepzinnige levensinzichten met een Disneylied.
  Openhartig Lisa staat erom bekend dat ze het praten over en aankaarten van haar eigen angststoornis en burn-out niet schuwt. Tijdens haar tournee van cabaret-duo Matroesjka, waar Loeb tot maart 2019 onderdeel van was, kreeg ze een burn-out. Het duo was te gast bij het televisieprogramma Pauw om onder meer hierover te praten en ze gaf een openhartig interview in De Volkskrant. ‘Mijn Odyssee’ is het meest persoonlijke nummer van Lisa over dit thema, die komt uit haar voorstelling Extase
Klik hier voor de videoclip ‘Mijn Odyssee’ van Lisa Loeb
Over Lisa
Lisa Loeb (1989) is cabaretier, zangeres, actrice, componist, opperfeminist, online influencer zonder invloed, aanstekelijk enthousiast en koningin van de gezichtsuitdrukkingen. Voorheen trad ze als ‘die blonde’ van cabaretduo Matroesjka meer dan 300 keer op in duo-formatie. Lisa is eerder met Matroesjka genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en nu voor het eerst solo. Dit seizoen en volgend theaterseizoen staat Lisa in het theater met haar eerste solovoorstelling Extase.  
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.