Linda Verstraten speelt de rol van Fiona in Shrek de Musical

Linda Verstraten speelt de rol van Fiona in Shrek de Musical

Van Hoorne Entertainment kondigt met plezier aan dat actrice Linda Verstraten de rol van Fiona zal gaan
spelen in Shrek de Musical. In het theaterseizoen 2024-2025 brengt de theaterproducent de hitmusical naar de Nederlandse en Belgische theaters. Eerder werd al aangekondigd dat René van Kooten de rol van Shrek op zich zal nemen. Met de toevoeging van Linda Verstraten aan de cast als zijn tegenspeelster in de rol van Fiona, belooft de musical een betoverend spektakel te worden.

Linda Verstraten heeft al vele rollen vertolkt in verschillende grote musicalproducties. Zo begon ze haar carrière in Nederland met de voorstelling Ciske de Rat van Stage Entertainment en was ze daarna te zien in onder andere de musicals Op Hoop van Zegen, Kinky Boots en Titanic De Musical. Afgelopen seizoen was ze in het theater te vinden in de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie. Naast acteren is Linda ook te herkennen in de nasynchronisatie van diverse films en series voor onder andere Netflix, Disney en Nickelodeon.

Linda Verstraten: “Ik heb ontzettend veel zin om de rol van Fiona te gaan spelen. Deze vrouw is komisch, weet wat ze wil en is zeker niet de “typische prinses”. Dit wordt een mooie uitdaging en ik verheug me om op de vloer te staan met de rest van de cast!”

In Shrek De Musical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. Linda zal hierin de rol van Fiona vertolken, een pittige prinses die opgesloten zit in een kasteel en bewaakt wordt door een draak. Fiona wacht al jaren totdat haar droomprins haar komt redden zodat ze nog lang en gelukkig zullen leven. Maar, wanneer haar droomprins haar komt redden, blijkt hij helemaal niet zo dromerig te zijn als ze had verwacht… Het is de oger Shrek die Fiona komt redden voor Lord Farquaad.

Shrek de musical was voor het eerst in het theater te zien op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien en werd de voorstelling genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. In overeenstemming met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks, zal Van Hoorne Entertainment het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen.

Shrek de Musical toert tussen september 2024 en juni 2025 door Nederland en België en is meerdere dagen te zien in middelgrote en grote theaters. De première van de show vindt plaats in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

Foto: Robin Swiers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.