Liften 2 A girls night-inn: pijnlijke kaken van het lachen

Liften 2 A girls night-inn: pijnlijke kaken van het lachen

Recensie: Mieke van der Raay

Het komische theaterstuk “Liften 2 A girls night-inn” is donderdagavond 14 oktober in de Goudse Schouwburg in première gegaan!

Na een zeer geslaagd succes van de eerste Liften komt I&L Entertainment met de opvolger Liften 2 A girls night-inn in de theaters. Waar het in de eerste Liften nog ging over drie totaal verschillende vrouwen die met elkaar vastzitten in een lift, bundelen in Liften 2 Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan vriendschap.

Op oudejaarsavond belandt Saskia van Duurstede in de cel, nadat ze uit noodweer haar man heeft doodgeschoten. Maar voordat ze opgepakt wordt door de politie, beleeft ze nog een romantische nacht met Youri Alkemade, die ze ontmoet heeft in een bar. Eenmaal in de cel moet ze haar cel delen met de lesbische Stefanie Hendrikse. Wat blijkt? Youri is de agent die haar moet verhoren. Als per ongeluk de celdeur achter Youri dichtvalt, zijn de drie op elkaar aangewezen. Ieder heeft zijn eigen verhaal: Stefanie worstelt met een levensbedreigende keuze , Youri moet zien te ‘dealen’ met het vaderschap en Saskia blijkt zwanger te zijn van haar man, die ze net vermoord heeft.

Joke de Kruijf en Frédérique Sluyterman van Loo zijn dolkomisch en hebben duidelijk een klik. Beiden zingen enkele prachtige nummers, waarbij ze aan elkaar gewaagd zijn. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Hun komische timing is echt perfect. Winston Post was op sommige momenten heel ontroerend, vooral in de scene met zijn zoon, gespeeld door David Sanders. Maar andere momenten was hij autoritair, vooral als agent. Zijn schakeling tussen de vader van Stefanie en zijn rol van Youri was subliem. Ik moet eerlijk bekennen dat ik totaal niet wist dat hij zo goed kon zingen. David staat echt zijn mannetje tussen de meer ervaren spelers, hij deed qua spel echt niet onder.

Het decor is een cel, met een bed, een wc, afgeschermd met een muurtje. De cel kan draaien, waardoor je een extra dimensie krijgt en ze daardoor de cel voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken.

Het was lang geleden dat ik zo gelachen heb in het theater. De voorstelling is dolkomisch, met leuke woordspelingen, mooie liedjes, er zit ook duidelijk een verhaal in. Ook al is het een komedie, er zitten facetten in die je aan het denken zetten: huiselijk geweld, euthanasie, om maar een paar dingen te noemen. Maar de balans in de voorstelling is tot op het perfecte af.

Wil je een avond onbezorgd lachen, zou ik zeggen ga naar deze voorstelling.

Credits:

Cast: Joke de Kruijf, Frédérique Sluyterman van Loo, Winston Post en David Sanders
Producent: I&L Entertainment
Idee, tekst en regie: Leon van Uden
Muziek: Bas van den Heuvel
Choreografie: Ilse van den Heuvel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.