Liefde zorgt voor een glimlach

Liefde zorgt voor een glimlach

Donderdag 11 juni was de première van de musical ‘I love you, you’ re perfect, now change!’. De Bredaase studentenvereniging NHTV Theater zetten een top voorstelling neer in Podium Bloos. Afgelopen jaar won de musical ‘ Urinetown’ diverse prijzen bij de LOST awards en ook dit jaar heeft regisseur Tim de Ligt een pracht stuk neergezet.

De musical bestaat uit allerlei korte sketches met een centraal thema: liefde. Alle fasen van de liefde worden doorlopen: van daten, het huwelijk, kinderen krijgen en tot de dood ons scheidt. Momenten die zo herkenbaar zijn en daardoor voor extra hilariteit zorgen. Vooral het awkward sausje dat erover heen gegoten is, zorgt ervoor dat je je zo goed kan verplaatsen in de spelers. De eerste date, ergernissen, ruzies, maar ook seks en passie passeerden de revue.

Persoonlijk vond ik het af en toe meer een cabaretvoorstelling dan een musical. Dit kwam door het feit dat er geen doorlopende verhaallijn was. Wat mij eraan herinnerde dat ik daadwerkelijk bij een musical was, waren de liedjes. De gehele cast heeft een dijk van een stem. Krachtige stemmen die het stuk naar een hoger level tilde. Zowel de solostukken als de gezamenlijk stukken stonden.

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om telkens van personage te wisselen, maar de cast wist zich prima aan te passen. Elk speler had wel iets typerend wat vaak terug kwam. Zo had je de grappige man, de verleidelijke vrouw en de semi-agressieve jongen. Wat ook fijn was, was de afwisseling in het aantal spelers op het toneel.

Het decor was simplistisch: een lange tafel met diverse stoelen. Daardoor is er meer gespeeld met licht, kleding en attributen en dat heeft zeer goed uitgepakt. Het licht zorgde voor de perfecte sferen dankzij de verschillende kleuren die werden gebruikt. De kleding en attributen hebben het stuk echt versterkt. De spelers hadden als basisoutfit zwarte kleding en daardoor kon er elke scene snel gewisseld worden.

‘I love you, you’re perfect, now change!’ is het ideale avondje uit als je lekker wilt lachen. Kom dus genieten van deze musical op 12 en 13 juni in Podium Bloos. Kaarten zijn te koop via www.nhtvtheater.nl.

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.