Liefde NU – Is liefde het begin of het eind van alles?

Liefde NU – Is liefde het begin of het eind van alles?

Première – 14 december 2016 20.00 uur in Theater de Meervaart
Liefde NU is de nieuwste voorstelling van ZID Theater waarin regisseuse Karolina Spaic met twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek gaat naar de ultieme kracht van liefde.

‘Liefde kunnen we niet ontkennen, ondanks alles en zelfs nu niet.’, aldus Karolina Spaic, artistiek leider van ZID Theater. Ze daagde de buurtacteurs, professionele artiesten, muzikanten en dansers uit om de betekenis van liefde te vertalen in woord, zang en bewegingen. De uitdaging resulteerde in een bijzondere montagevoorstelling waarin de spelers een persoonlijk statement maken. Een statement waarin de kracht van liefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Geïnspireerd op de bekende liefdesverhalen zoals Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez, briefwisseling van Albert Einstein en Arabische poëzie schreven de spelers de mooiste liefdesbrieven naar hun dierbaren. Deze brieven maken letterlijk of figuurlijk, in een verrassende vorm onderdeel uit van de theatervoorstelling. Liefde NU onderzoekt liefde en relaties die worden aangegaan in een context van familie, vriendschap, je eigen omgeving, politiek en wereld. Tegelijkertijd werpt de voorstelling licht op de uitdagingen, obstakels en actuele gebeurtenissen die de kracht van de liefde bevragen. Is liefde het begin of het eind van alles?

Première onderdeel van ExploreZ
Liefde NU gaat in première tijdens het ExporeZ-festival dat plaatsvindt van 12 tot 18 december 2016 in Amsterdam. Een internationale theatermanifestatie, waarin ZID Theater samen met theatermakers en spelers uit Italië, Denemarken, Servië en Marokko, buurtbewoners en het publiek op een bijzondere ontdekkingstocht gaat. De plekken die we goed kennen en de straten die gewoon lijken worden theatrale podia. De uitwisseling tussen de internationale gasten en Amsterdammers staat centraal voor zowel de spelers als het publiek. Het festival is een onderdeel van Caravan Next; een grootschalig Europees project waarin verschillende theaters in en buiten Europa best practices uitwisselen.

Over ZID Theater
ZID Theater is opgericht door Karolina Spaic en Sebo Bakker, en gevestigd in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West. ZID verbindt kunst, cultuur en samenleving door de creatieve talenten van buurtbewoners in te zetten voor positieve verandering. ZID maakt theaterproducties met wijkbewoners en professionals en is actief op het gebied van community art, cultuurparticipatie en talentontwikkeling. ZID werkt stedelijk, landelijk en internationaal. In 2011 werd ZID bekroond met het Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. In 2013 werd Sebo genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar.

WOENSDAG 14 DECEMBER 20.00 UUR | Locatie:
Theater de Meervaart, Amsterdam | Entree: € 10,-
Concept en regie: Karolina Spaić | Artistieke team : Sebo Bakker, Daan Bosch, Andrada Maria Şimo | Dramaturgie: Céline Buren | Compositie en soundscape: Fiora Beuger | Decor: Simone ten Bosch| Kostuum: ZID Theater m.u.v. jassen Here we are Monali Meher | Maskers: Ista Bagus Putranto | Choreografie-advies: Jos Daamen | Productie: Loulou Sjerps

Spel en tekst: Sebo Bakker, Ista Bagus Putranto, Claribel Rodriquez Castillo, Jos Daamen, Gökhan Aksoy, Lara Bakker, Imane Bekkaoui, Steven Bosch, Mahmoud Ibrahim, Nanda Jagdew, Emmanuel Lucas, Marieke Lucas, Tina Pereira Filipe, Barry Romeijn, Ortwin Tjon Sjoe Sjoe

Foto: Maria Moralez

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.