Levi van Kempen debuteert als Hero in All Stars

Levi van Kempen debuteert als Hero in All Stars

Recensie: Jessica Uijttewaal

Een maand geleden, op 14 oktober, ging in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de musical All Stars in première. Die dag was Jim Bakkum te zien in de rol van Hero, deze rol deelt hij met Levi van Kempen. Afgelopen vrijdag, 9 november, mocht Levi schitteren op zijn eigen première, wederom in het Nieuwe Luxor Theater. Deze voorstelling had ik zelf nog niet in, dus ik was erg benieuwd naar wat ik te zien zou krijgen. Zelf ben ik van de ‘All-Stars’-generatie. De eerste film kwam uit toen ik twintig was, daarna volgde de serie en in 2011 werden we getrakteerd op het vervolg All Stars – Old Stars, waarvoor ik met vriendinnen speciaal de bioscoop bezocht. Ik heb in die jaren dus wel een beeld gevormd van de personages in All Stars. Hoe zal dat dan uitpakken in een musical met daarin andere personen in de rollen?
Gelukkig kan ik concluderen dat dat heel goed uitpakte. Iedereen had zijn eigen invulling, maar had toch voldoende raakvlakken met de bestaande karakters, waardoor de herkenbaarheid er is. De mannen vormen ook een echte vriendengroep, heel verschillend, maar toch begrijp je waarom ze een vriendengroep zijn en blijven.
Van het voetbalteam zijn er verschillende heren die ik niet eerder had horen zingen, dus ik was erg benieuwd hoe dat zou worden. Ik kan niet anders zeggen dan verrassend goed, de heren staan vocaal allemaal hun mannetje. Voor de man van de wedstrijd, Levi van Kempen, was hét moment natuurlijk het zingen van het nummer “Toen ik je zag”. Iedereen kent het nummer, dus iedereen heeft er een beeld van en een mening over. Levi voerde het nummer erg goed en op zijn eigen manier uit. Absoluut Hero-waardig in een mooie, eigen versie.
Niet onbelangrijk in het verhaal is de humor. Zoals verwacht echte ‘kleedkamerhumor’, waar het in andere voorstellingen wellicht te plat zou zijn, past het hier in het geheel. Daarnaast bevat All Stars ook genoeg serieuzere, ontroerende momenten, waardoor het geheel mooi in balans is. Hier is nog wel even het moment om een compliment uit te delen aan Kees Boot, die de hele zaal stil kreeg met zijn uitvoering van het nummer “Buitenspel”.
Kortom, All Stars is een musical die zeker de moeite waard is om in het theater te gaan zien. Boek uw kaarten en geniet van deze vriendengroep, hun coach en hun vrouwen. Prettige wedstrijd!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.