Let’s Talk About Sex: Alles wat je altijd al had willen weten over seks

Let’s Talk About Sex: Alles wat je altijd al had willen weten over seks

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

In de Haagse schouwburg was op donderdagavond 12 oktober een dubbel feestje, het was de première van Let’s Talk About Sex en het HNTjong bestaat 10 jaar

Er gaan vele popsongs over liefde. Over seks gaan veel te weinig songs en als ze er al zijn, is er vaak ophef over, dat dit toch niet moet kunnen. Het is en blijft toch vaak een taboe, om over seks te zingen en te praten, terwijl toch het merendeel van alle levende wezens aan seks doen. Al dan niet om voort te planten.

Maar hoe kom je er dan achter als puber wat seks dan precies is. Wie legt het je zo uit, dat je er geen trauma’s van krijgt. Hoe weet je welke partner je moet kiezen, vooral voor de eerste keer. Tja, dat is toch wel erg spannend, maak je dan wel de goede keuze en wat is dan de goede keuze, hoe bepaal je dat? Hoe weet je wat het verschil is tussen verliefd zijn, houden van of dat je gewoon geil bent?

Let’s talk about seks is supersoft theater met een knallende muziekperformance over sex. Met gloednieuwe muziek van dé festival sensatie: Prins S. en De Geit.
De Haagse electro popband Prins S. en De Geit knalde deze zomer van het podium op festivals zoals Pinkpop en eerder Lowlands en de band won ook nog een 3FM award in 2023. Na de prijswinnende publiekshit Trojan Wars maken Peer Wittenbols (tekst) en Noël Fischer (regie) deze unieke combinatie van nederpop, comedy en de Netflix serie: Sex Education.

Voor Let’s Talk About Sex hebben ze nieuw materiaal geschreven waarin ze op zoek zijn gegaan naar de sound van sex, soms hard, soms zacht, een opbouw en wellicht een climax. Voor Let’s Talk About Sex maakten ze nieuwe nummers die ze live op het podium uitvoeren. Frontman Scott Beekhuizen (alias Prins S.), componist-producer/ gitarist Marne Miesen en ‘electro-connaisseur’ Daniel Ortgiess maken opzwepende rauwe dancebeats gemixt met Nederlandse spoken poetry. 

Deze voorstelling geeft je op een ludieke en originele manier uitleg over het hoe en wat van seks. Het wordt op een speelse manier, maar toch met serieuze ondertoon gezongen en gespeeld. Het is een leuke originele manier om jong volwassenen, maar ook ouderen te leren om te gaan met de onzekerheden die kunnen ontstaan rond het onderwerp seks.

Bijzondere vermelding is toch voor Marne Miesen: Marne let the sun shine in.

Regie: Noël Fischer 
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Kimberley Agyarko, Scott Beekhuizen, Diewertje Dir, Jelle Hoekstra en Yamill Jones
Muziek: Prins S. en De Geit (Scott Beekhuizen, Marne Miesen, Daniel Ortgiess)
Decor & Lichtontwerp: Uri Rapaport  
Kostuumontwerp: Sacha Zwiers
Dramaturgie: Martine Manten 
Regie assistent: Dimphna van Kempen 
Educatie & Interactie: Lotte de Leeuw & Iselin van Duuren, Laura van Zuijlen
HNTpodcast Talk dirty to me: Laura van Zuijlen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.