Leontien van Moorsel in Soof de musical

Leontien van Moorsel in Soof de musical

Viervoudig olympisch kampioen wielrennen, Leontien van Moorsel, is vanaf november een beperkt aantal voorstellingen te zien in Soof de musical. Ze speelt de rol van Leontien; een aantrekkelijke sportster voor wie Kasper, de man van Soof, als een blok valt. Soof wordt gespeeld door Maike Boerdam, Noël van Santen vertolkt de rol van Kasper. Soof de musical gaat 18 november in première in het Chassé Theater in Breda en is daarna te zien in het hele land. Leontien speelt mee in de voorstellingen in Almere, Den Helder, Breda, Oss en in een deel van de voorstellingen in Rotterdam en Heerlen.
 
Leontien van Moorsel: “Ik vind het geweldig om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan in mijn carrière. Van fietsen naar spreken voor grote groepen mensen, en nu een rol in het theater. Ik had nooit verwacht dat ik nog in een musical terecht zou komen, maar ik speel min of meer mezelf, dus ik durf de rol aan. Maar toen ik werd gebeld, dacht ik eerst: die producent is natuurlijk op zoek naar Leontien Borsato!”
 
Uitmarkt Amsterdam: Musical Sing-a-Long
Op de Uitmarkt Amsterdam is er een medley te zien van Soof de musical tijdens het Musical Sing-a-Long- programma op zondagavond 26 augustus. Ook Leontien van Moorsel zal daarin op bescheiden wijze, haar opwachting maken. Tijdens de repetities hiervoor op vrijdag 24 augustus repeteert Leontien met haar collega cast-leden voor de eerste keer.
 
Soof de musical is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel en is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn, naast eerdergenoemde Maike Boerdam (Soof), en Noël van Santen (Kasper), voor Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. De muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (Bløf) en Jos Thie neemt de regie op zich. Bijzonder aan de voorstelling is ook het decor: een grote keuken waarin een klein deel van het publiek plaatsneemt. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes, gemaakt door Soof zelf. Na de première op 18 november in Breda tourt dit theaterspektakel door heel Nederland, met een speciale speelperiode van vier weken in de Westergasfabriek in Amsterdam waar in de Zuiveringshal voor het eerst een musical te zien zal zijn. 
 
Info
Te zien vanaf 2 november.
Première: 18 november 2018 Chassé Theater Breda
Tour tot en met maart 2019
www.soofdemusical.nl
De voorstelling wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater Breda en Parkstad Limburg Theaters.
Soof de musical is gebaseerd op de eerste film Soof, geschreven door Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), die werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.