Lentepresentatie Rick Engelkes Producties

Lentepresentatie Rick Engelkes Producties

Tekst en foto: Jessica Uijttewaal

Met het strand en een fijn lentezonnetje op de achtergrond presenteerde Rick Engelkes Producties gisteren in Huis ter Duin de producties voor het komende theaterseizoen aan de pers. Rick Engelkes is begonnen en bekend geworden als acteur, maar sinds 2000 is hij ook producent van verschillende producties. Begonnen met vooral het produceren van televisie-projecten, is sinds 2010 de aandacht verlegd naar het produceren theaterproducties en tegenwoordig ook filmproducties. De theaterproducties voor het komend seizoen werden deze middag gepresenteerd.
REP richt zich op nieuwe producties die zij zelf ontwikkelen. Per seizoen produceren ze gemiddeld drie producties, zowel musical als toneel. Dit jaar zijn dat ‘Expeditie Eiland’, ‘Laten We Eerlijk Zijn’ en ‘Opvliegers 4’.

Expeditie Eiland
Deze musical, waarvan Allard Blom verantwoordelijk is voor de teksten en Rutger de Bekker voor de muziek, is gericht op de grotere zalen en heeft ook de grootste cast van de drie producties. Het verhaal is gebaseerd op televisieseries als Expeditie Robinson, Temptation Island en Wie Is De Mol?, vooral in de zin van: “Hoe ver ga je om verder te komen in een programma?” Er zijn altijd twee kanten, het menselijk aspect, maar er moet ook een aantrekkelijk programma gemaakt worden met hoge kijkcijfers. Hoe gaat dit samen, gaat dit eigenlijk wel samen? In de voorstelling maken we kennis met drie families en een presentator met ieder hun eigen beeld en doel van het programma.
Eén van de families is het volkse gezin Ten Kate, bestaande uit vader (John Buijsman), moeder (Lone van Roosendaal) en een zoon (Jip Bartels). Dit Schiedamse gezin, waarvan vader een afgekeurde bouwvakker is en moeder in een snackbar werkt, kan het geld goed gebruiken, want ze willen hun zoon graag laten studeren. Ook maken we kennis met het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn. Rutger de Bekker speelt de vader, die cosmetisch arts is, hij beschikt in deze productie niet over één, maar zelfs over twee vrouwen. Dat wil zeggen, de rol van zijn vrouw, een positieviteits goeroe, zal gedeeld worden door Jelka van Houten en Renée van Wegberg. Kaylee Peters vult het gezin aan als hun dochter die het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengt op Instagram. Tenslotte is daar het wat ingedutte gezin Kuipers, gespeeld door Ferry Doedens en Dennis Willekens. De heren hebben beiden een ietwat verschillende insteek voor hun deelname. Waar de één het huwelijk probeert te redden, is de ander drukker met zijn carrière. Hun dochter (Pascalle Langhorst) doet liever niet mee aan het programma, maar heeft weinig keus en moet met haar vaders mee.
De cast wordt compleet gemaakt door Joey Schalker, die de rol van presentator Ruud Salomons op voor zijn rekening neemt.
Elk gezin wil uiteraard winnen, want de winnaar krijgt het eiland en 1 miljoen euro, maar hoever ga je daarvoor en hoe erg kom je jezelf (en je familie) in de tussentijd tegen?! Dit kunt u gaan zien in het theater komend seizoen.

Laten We Eerlijk Zijn
Naast musical brengt REP ook dit jaar weer een toneelstuk. Drie stellen wonen in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Het samenwerken kan in een gewone situatie al lastig zijn, maar deze stellen hebben ook nog eens een ingewikkelde relatie met elkaar, wat het niet eenvoudiger maakt.
In deze productie zien we Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider. Drie acteurs voor zes rollen, dit zal zeker een interessant en mooi aspect worden aan deze productie. Owen speelt de rol van Otto, die in beginsel een relatie had met Greet, een rol van Hanneke Drenth. Hun relatie bleek niet bestand tegen de eerste verbouwing en zij zijn ieder op een verdieping gaan wonen, op de eerste en op de tweede. Om wat extra inkomen te hebben, verhuren ze de bovenste verdieping aan Pitt (Beau Schneider). Hij heeft een relatie met Gert-Jan (een rol door Owen). Greet is nu met Koen (gespeeld door Beau) en Otto is samen met Masja (door Hanneke). Volgt u het nog? Met deze talentvolle acteurs en Bruun Kuijt als regisseur komt het vast goed en zal het in het theater volkomen duidelijk worden hoe de relaties in elkaar steken. Met Erris van Ginkel en Roos Schlikker als scriptschrijvers, die bijval krijgen van Richard Kemper, zal het ongetwijfeld een mooi verhaal opleveren, waarin de personages niet alleen met hun relatie met hun eigen partner moeten dealen, maar vooral ook met de relatie met hun beide buren.

Opvliegers 4 – Trossen Los
Tenslotte verschijnen ook komend seizoen de vriendinnen van Opvliegers weer op het toneel. Na drie eerdere avonturen gaan de dames nu op een cruise. Waar vorig jaar Lydia, gespeeld door Antje Monteiro, drie nieuwe vriendinnen kreeg in Moniek(Sandra Mattie), Joke (Anouk van Nes) en Shirley (Joanne Telesford), is zijn nu zelf afwezig. Komend seizoen bevindt zij zich even op een Grieks eiland, maar niet getreurd, want in haar plaats komt nu haar zus Loes, een rol voor Rian Gerritsen.
Ook deze keer hebben ze weer allemaal hun eigen problemen om op te lossen. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, Shirley is na jaren getrouwd te zijn nu weer single en Moniek zit in de knoop met haar schrijverscarrière. Loes is door haar zus Lydia naar de cruise gestuurd om voor haar een goed betaalde schnabbel over te nemen, maar haar zangstem is niet echt meer in de juiste conditie.
We gaan meemaken hoe de dames omgaan met hun problemen, zowel de fysieke als de psychische problemen. Dit alles overgoten met een mooie vriendschap tussen vier uitgesproken vriendinnen.

Het ziet ernaar uit dat Rick Engelkes Producties een goed seizoen tegemoet gaat met deze drie verschillende producties. Nieuwe verhalen en ontwikkelingen, goede acteurs en een gedreven productiebureau is een mooie combinatie voor een succesvol en mooi komend theaterseizoen voor REP!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.