Lenette van Dongen gaat voor de wind met tegenwind

Lenette van Dongen gaat voor de wind met tegenwind

Recensie: Martijn van Vuuren

Cabaretière Lenette van Dongen is weer op de toppen van haar kunnen. Met haar tiende avondvullende soloprogramma laat ze weer zien waartoe ze in staat is.

In haar programma “tegenwind” vertelt Lenette met de nodige zelfspot over de veranderingen in haar leven tussen het moment van de vorige show tot de dag van vandaag. Lenette is inmiddels gescheiden van haar man Jacques Klöters en heeft inmiddels weer een nieuwe relatie. Daarnaast is ze verhuisd van de grote stad naar een klein dorp aan zee. Met al die veranderingen is ze zelf ook een ander mens geworden. 

In dit soloprogramma leer je de mens Lenette weer een beetje beter kennen, althans zo doet ze geloven. Het blijft een theatrale bewerking op de werkelijkheid. Maar door zich kwetsbaar op te stellen en met de nodige zelfspot neemt ze het publiek helemaal mee in haar verhaal.

Zo vertelt ze op een hilarische manier over het leven in een klein dorp, het tuinieren, het seksleven na je vijftigste en breekt ze een lans voor alle mannen die wel eens op de wc-bril druppelen. 

Van Dongen is sinds kort wensloos gelukkig, en dat is te zien. Ze heeft, na het plaatsen van een droogmolen in haar tuin, geen bucket list meer. Alleen maar een “fuck it list.”  

Als je de zaal uit loopt na de voorstelling kun je alleen maar hopen ooit net zo wensloos gelukkig te zijn als Lenette. Maar één ding is zeker, deze avond is het haar gelukt je even dat gevoel te geven.

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.