Legally Blonde maakt me blij

Legally Blonde maakt me blij

Afgelopen zaterdagavond mocht ik van Plzier Entertainment in Hilversum, de voorstelling Legally Blonde zien.

Met ‘Legally Blonde’ brengt Plzier Entertainment een vrolijke, feel good musical naar het theater. Met een hoop jong talent en vlotte choreografieën, verpakt in roze en afgewerkt met een grote glitter strik. Mirthe Overhage schittert in de rol van de sexy blondine Elle Woods die meer kaas gegeten heeft van mode dan van rechten, maar toch op Harvard wil studeren omwille van de liefde. De blondine der blondines, de fashion queen die nooit uit de mode raakt, de vrouw met haar hond en haar tas!! Elle Woods komt naar ’t Gooi en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit.

De gehele cast speelt vol overgave en het zijn stuk voor stuk toptalenten. Ieder heeft zich goed ingeleefd in zijn of haar rol. Deyan Kuijpers was voor mij de verrassing van de voorstelling, deze jongen speelde zo speels en heeft zo ontzettend veel charisma, je blijft je verbazen over wat een talent hij is.

Plzier Entertainment bewijst met deze cast eens te meer dat er in Nederland een jonge generatie klaar staat in de coulissen om haar plaats in de spotlights op te eisen. .

De musical ‘Legally Blonde’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001 en vertelt het verhaal van Elle Woods die naar Harvard trekt om rechten te studeren en moet vechten tegen zichzelf en de vooroordelen t.o.v. blondines om te bewijzen wat ze werkelijk waard is. Het is een komische musical die door Allard Blom vertaald is. De humor zit in de situatie, de insinuatie, maar ook in  de visuele grappen en de accenten. 

‘Legally Blonde’ van Plzier Entertainment is een voorstelling waarbij je lekker achterover kunt leunen in de theaterstoelen terwijl je geniet van een ontspannen avondje theater. Er passeren geen al te zware thema’s en de productie bruist en swingt aan alle kanten. Dankzij de vrolijke choreografieën spat het enthousiasme van het ensemble werkelijk van het podium af. Kleurrijke kleding, strakke ritmes en vloeiende lijnen die naadloos in elkaar overgaan, geven het geheel een heel fris en levendig karakter.

Het was de eerste voorstelling die ze speelden, daardoor liepen de decor wissels niet altijd soepel. De zang, het spel en de dans was zeker van een hoog niveau. Legally Blonde is een hilarische komedie-musical die tegelijkertijd ook ontroert.

‘Legally Blonde’ van Plzier Entertainment is een vrolijke familiemusical die humor én kwaliteit weet te brengen. Het liet mij wel achter met de vraag of ik niet beter alle pakketjes kan laten bezorgen door DHL omwille van de ‘persoonlijke service’.

Cast:
Mirthe Overhage: Elle Woods
Deyan Kuijpers: Emmet Forrest
Davey Molenbroek: Warner Huntington III
Laura Hohage: Paulette Buonufonte
Pierre Thissen: Professor Calahan
Linde van Melsen: Vivienne
Amber Becker: Brooke Wyndham
Denise Grahmbeek: Margot
Leana van de Meent: Serena
Charlotte Faas: Pilar
Anique Florijn: Enid Hoops
Kai Brasdorp: als oa: DHL bezorger

Rest cast: Merlijn Huisman, Jorn van Duijn, Tom Hendriks, Anne Drenth, Marloes Oosterwegel, Ilse van Doorn, Denyell de Waal, Iris Nijholt, Roxy van Grondelle, Anouk Tammeling, Sanne van Blarcum, Femke Veldhuis en Jorike Bolt

Speciale gast: Sophie (hond) als Bruiser Woods

Regie en muzikaal leider: Guido Dijkstra – Homan
Choreografie: Maarten van Schalm

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.